Грозен екшън на село, трошат колата на съдия

Късно в неделя реферът подаде жалба в РПУ Петрич

Грозен екшън на село, трошат колата на съдия

С грозен инцидент приключи мачът между Ураган (Михнево) и Спартак Склаве (1:1) от зона „Струма", област Благоевград. След края му главният рефер Росен Стоянов откри пежото си с изтръгнати вентили на гумите и разбито огледало.

Съдийската тройка и делегатът Николай Липошлиев чакаха близо два часа в Михнево, докато возилото бъде приведено във вид, възможен за пътуване.

„Мачът мина спокойно, без ексцесии, ако изключим червения картон за гостите в средата на първата част, който по мое му беше нарисуван", започна разказа си реферът Стоянов. „По тази причина гледката, която представляваше колата ми след последния съдийски сигнал, меко казано, ме изненада. За първи път от две години свиря мач на отбора от Склаве.

Мои колеги са имали проблеми с феновете им преди това, но сега и аз се убедих, че е имало защо да се оплакват. В Михнево имаше 15-ина привърженици на домакините в подчертано тийнейджърска възраст и 150-на запалянковци на Спартак (Склаве), като част от тях бяха във видимо нетрезво състояние.

Все още нямам обяснения за действията им. Изкарвал съм далеч по-напечени двубои от Пиринската Бундеслига. Сред хората от Склаве бе и председателят на Общинския съвет в Сандански г-н Атанас Стоянов, който в личен разговор ми заяви, че не е видял нищо от погрома върху автомобила ми, но обеща съдействие. Ще търся правата си докрай", ядосваше се потърпевшият.

Късно в неделя Стоянов подаде жалба в РПУ Петрич. Той минава за един от най-безкомпромисните рефери. Известен е с това, че е откривал по 10-12 нередовно картотекирани футболисти.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки