Хавиер Фернандес донесе първа световна титла на Испания

Олимпийският и световен шампион Юдзуру Ханю (Япония), който водеше след кратката програма остана втори

Хавиер Фернандес донесе първа световна титла на Испания

Трикратният европейски шампион Хавиер Фернандес (Испания) спечели титлата при мъжете на световното първенство по фигурно пързаляне в Шанхай (Китай). Фернандес направи два чисти четворни скока във волната си програма и събра сбор от 273.90 точки, които му донесоха златния медал.

Той е първият испанец в историята с титла от световно първенство по фигурно пързаляне. Фернандес е бронзов медалист от последните два шампионата на планетата, четвърти на олимпиадата в Сочи'2014 и сега за пръв път покори световния връх.

Олимпийският и световен шампион Юдзуру Ханю (Япония), който водеше след кратката програма остана втори. 20-годишният Ханю остана с 271.08 точки, след като получи трета оценка за волната си програма.

Японецът беше извън леда около два месеца заради контузии. Фернандес и Ханю паднаха след един от четворните си скокове, но испанецът приземи успешно други два, а Ханю не успя да направи четворен салфох, а само двоен.

Световният вицешампион от 2013 година Денис Тен (Казахстан) завоюва бронзовото отличие с 267.72 точки.

В топ 6 са още шампионът на САЩ Джейсън Браун (САЩ) с с 248.29 точки, Нам Нгуен (Канада) с 242.59 точки и Миша Джи (Узбекистан) с 234.89 точки. Световното първенство в Шанхай завършва утре с галаспектакъла на призьорите.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки