Уракан заплете интригата в трета група, Расинг спечели осма

Боливийският Университарио излезе начело на класирането след победа с 2:0 над Минерос

Уракан заплете интригата в трета група, Расинг спечели осма

Аржентинският футболен клуб Уракан предизвика драматичен финал на битката за първите две места в трета група на турнира Копа Либертадорес, след като се наложи с 3:1 над Крузейро и постави под въпрос участието на бразилския колос в плейофите на надпреварата.

 

Уракан е на трето място при точка пасив срещу Крузейро и две срещу лидера Университарио, като в последния си мач аржентинците гостуват на тоталния аутсайдер Минерос де Гуаяна от Венецуела. Това означава, че победа класира Уракан напред в турнира, а Университарио и Крузейро ще играят за втората квота в плейофите.

 

Уракан изнесе много силен мач на собствения си стадион "Томас Адолфо Дуко". Рамон Авила се възползва от асистенция на Лукас Вияруел в 15-та минута и даде аванс на аржентинците, а само 11 по-късно нападателят получи добра топка от Едон Пуч и вкара за 2:0. Звездата на гостите Леандро Дамиао намали след час игра с точен удар от дузпа и това отвори пътя на Крузейро към равенството. Шансовете на бразилците обаче бяха заличени моментално, след като само две минути след гола Федерико Манчинели оформи крайния резултат.

 

Боливийският Университарио излезе начело на класирането след победа с 2:0 над Минерос в другия мач за деня. Давид Леонардо Кастро се разписа за 1:0 в добавеното време на първата част, а Мигел Суарес успокои феновете на "Олимпико Патрия" с втори гол в 85-та минута. Университарио се нуждае от точка в гостуването си на Крузейро, за да елиминира бразилците от турнира.

 

За разлика от трета група, осма вече е решена. Аржентинският Расинг Клуб надви с 3:2 венецуелския Депортиво Тачира и зае първото място, докато втората позиция остана за Гуарани. Парагвайците взеха точка след 1:1 като гости на Спортинг Кристал и останаха на две пред перуанците.

Ромарио се върна във футбола с два гола

Вижте подробности

Легендарната бразилска голмайсторка Марта прекратява кариерата си

Тя е голмайстор номер 1 за Бразилия за всички времена със 116 гола в 175 мача

В Иран: Връщат забраната за жени на стадионите

Вижте подробности

Карлос Тевес приет по спешност в болница

Треньорът на Индепендиенте рязко се е почувствал зле

Суперкласико: Бока обърна Ривър до 3:2 (ВИДЕО)

Лудо дерби, VAR и пълен стадион в четвъртфинал за Купата

В САЩ: Меси с 2 гола и асистенция, Интер бие с 3:1 (ВИДЕО)

Лео вече има 9 попадения и 5 финални паса в 9 мача

Меси вкара два и подаде за трети при пробеда на Интер Маями

Аржентинецът отново блести

Решено: ФИФА създава десетки нови комисии

Планът е те да станат 35, в момента са 7

Ясни са всички участници на Световното клубно първенство

РБ Залцбург изненадващо влезе в отбрания лист

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки