Баскетболни звезди и шоумени награждават млади таланти

Състезанията ще се проведат на 25 и 26 април от 9 часа в столичните зала „Триадица"

Баскетболни звезди и шоумени награждават млади таланти

Много баскетболни звезди и познати лица от шоубизнеса ще връчат наградите на участниците в I турнир по мини баскетбол за деца "Нино Войнов". Състезанията ще се проведат на 25 и 26 април от 9 часа в столичните зала „Триадица” и залата на Националния стадион "Васил Левски".

Младите таланти ще получат медалите си от първия българин, играл в Националната баскетболна асоциация (НБА) и шеф на БФБ Георги Глушков, треньора на „Левски” Тити Папазов, звездата на ЦСКА от близкото минало Роберт Гергов, доскорошния капитан на мъжкия ни национален тим Стефан Георгиев-Торо,  президента на БК „БУБА Баскетбол” Борислав Хаджирусев, майсторите на оранжевата топка Елеонора Рангелова (Генерален секретар на БФБ), Стоян Алипиев и Ангел Жилев. В каузата за популяризиране на баскета ще се включи и шоуменът Влади Въргала.

По инициатива на шефовете на Съдийската комисия към БФБ  Стефко Станев и Ангел Иванов реферите за мачовете от турнира ще свирят благотворително без хонорари. Лакомства за малките баскетболисти пък осигури фирмата „Кубети”. БФБ и клуб „Буба баскетбол” предоставят без наем зала "Триадица" и залата на Националния стадион "Васил Левски" за мачовете между младите баскетболисти.

Участието си са потвърдили 26 баскетболни клуба от София и Ботевград във възрастовите групи 10 и 8 години с общо 400 състезатели.

Турнирът е в памет на дългогодишния треньор от близкото минало Нино Войнов (1940 - 2004). Като треньор Нино Войнов е работил с всички възрастови групи за мъже и жени в ЦСКА, „Славия”, „Локомотив” (София) и „Химик” (Видин). Печелил е републикански първенства, както и много турнири у нас и в чужбина. До смъртта си Нино Войнов работеше в Българската федерация по баскетбол и полагаше много усилия за развитието и популяризирането на баскетбола.

Участници в турнира

10 години – МОМЧЕТА
ЦСКА, Буба, Левски, Академик МГУ, Септември, Локомотив 93, Академик – 17, Шампион, Балкан, Славия, Ахил,  Баскетболно детство, Олимпия, Академик Сф,

10 години – МОМИЧЕТА
Шампион, Славия, Левски, НСА, Септември, Локомотив Сф

8 години – МОМЧЕТА & МОМИЧЕТА
ЦСКА, Буба, Левски, Олимпия, Балкан

За ваше улеснение посочваме приблизителните часове на награждаване на участниците в турнира:

Събота, 25 април
Зала Национален стадион „Васил Левски”
09.40 награждават Кирил Войнов и Тодор Димитров
11,40 награждава Елеонора Рангелова
13,40 награждава Влади Въргала
14,40 награждава Влади Въргала
15,40 награждава Борислав Хаджирусев
16,45 награждава Борислав Хаджирусев

Зала „Триадица”
13,40 награждава Стефан Георгиев-Торо
14,40 награждава Стефан Георгиев-Торо

Неделя, 26 април
Зала Национален стадион „Васил Левски”
09,40 награждава Ангел Жилев
10,40 награждава Ангел Жилев
11,40 награждава Георги Глушков
12,40 награждават Георги Глушков и Стоян Алипиев
13,40 награждава Стоян Алипиев

Зала „Триадица”
11,15 награждава Роберт Гергов
11,40 награждава Роберт Гергов
12,20 награждава Тити Папазов
13,30 награждава Тити Папазов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки