Константин Маршавелов започва защита на титлата си във Велико Търново

В състезанието, което ще се проведе на 2-3 май, ще вземат участие около 30 пилоти

Константин Маршавелов започва защита на титлата си във Велико Търново
Миналогодишният шампион по автомобилизъм на писта Константин Маршавелов, ще започне този уикенд защитата на титлата си във Велико Търново, където ще се проведе първият кръг от Националния шампионат по автомобилизъм на Затворен маршрут. Пилотът на КА-2 Рейсинг Тийм отново ще се състезава в най-високия клас – „Макси“ със своето Mitsubishi Lancer Evo 10. 

В състезанието, което ще се проведе на 2-3 май, ще вземат участие около 30 пилоти, които ще се състезават в три различни класа – Спорт( до1600 см³), Туринг (до 2000 см³) и Макси.

"Целта ни тази година е защитата на титлата, която през последните две години печелим. Подготовката ни за тази година започна с участие в планинското изкачване „Валерий Великов“ в Шумен, което използвахме за тестове, защото по принцип ние не караме на планински състезания. Цяла седмица тренираме. Автомобилът ни е в перфектно състояние. За състезанието във Велико Търново се подготвяме на Калояново и картинг писта „Лаута“,  заяви шампионът преди състезанието в старата столица.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки