Много силни времена в първия ден на Републиканското по мотокрос в Хасково

Утре от 10.30 часа ще бъде официалното откриване на 4-и кръг на Републиканското първенство в Хасково

Много силни времена в първия ден на Републиканското по мотокрос в Хасково

Общо 64 състезатели от 3 държави (Гърция, Молдова и България) се включиха в 4-ия кръг на Републиканското първенство по мотокрос, което се провежда в Хасково. Днешният ден беше много приятен за мотокросистите и публиката, защото беше слънчево със слаб вятър, като температурите не надвишаваха 25 градуса. Участниците показаха класа и майсторство по трасето, което беше подготвено идеално за днешните свободни тренировки и квалификации.

При най-малките МХ 65 сс. квалификацията спечели Кристиян Иванов (КТМ) с най-бързо време 2.13.366, втори остана Християн Даков (КТМ) с 2.16.243, а трети по време завърши Виктор Нейчев (КТМ)- 2.17.746. В клас МХ85 сс. Жулиян Георгиев (КТМ) беше над всички с 2.03.843мин. След него останаха Алекс Димитров (КТМ) 2.05.739 и с трето време Виктор Касабов (КТМ) 2.10.560. При МХ2 в отсъствието на Майкъл Иванов, който този уикенд кара в Световния шампионат по мотокрос Хакан Халми (КТМ)  успя да покаже характер и да бъде най-бърз по трасето, давайки време от 1.54.203, на почти две секунди пред Любомир Васев (Ямаха). Трети в МХ2 от квалификацията е Валентин Роглев (КТМ) с 1.56.493. В клас МХ1 Тодор Тотев (Хонда)  направи най-бърза обиколка в квалификацията и я спечели с време 1.54.394. На 0.288 секунди зад него остана Николай Йовчев (Хонда), а трети Георги Георгиев (Сузуки) с 1.54.730. Прави впечатление, че и тримата се побират в рамките на 1сек. като времена от квалификацията, което означава много оспорвани утрешни два състезателни манша в МХ1. В клас МХ се състояха освен свободните тренировки, квалификацията  и първия манш за кръга. Общо 17 състезатели застанаха на старта, като две обиколки до финала водеше Юлиян Райчев (Кавазаки), но падна и беше изпреварен от Мартин Тодоров (Ямаха), който спечели манша. Райчев финишира втори, а трети се нареди Веселин Малинов (Ямаха).

Утре от 10.30 часа ще бъде официалното откриване на 4-и кръг на Републиканското първенство в Хасково, а след церемонията ще се проведят и състезателните маншове в отделните класове.

Междувременно в 7-ия кръг на Световния шампионат в клас МХ2 на мотополигона в Уинчестър, Англия с новия си мотор Петър Петров (Кавазаки)  се нареди на 10-то място в квалификацията, а другият ни сънародник Майкъл Иванов (Хускварна) е 21-и. В днешните стартове за време стартираха 29 състезатели. Утре са двата състезателни манша с участието на Петров и Иванов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки