Асен Букарев пред Novsport.com: В Монтана видях добро ръководство, много добър треньор и кмет, който обича футбола

Цел №1 пред мен е да бъда старши треньор, но искам да извървя пътя си стъпка по стъпка, казва помощникът на Стефан Грозданов

Асен Букарев пред Novsport.com: В Монтана видях добро ръководство, много добър треньор и кмет, който обича футбола

 

- Как така се озова в Монтана?
- Аз съм само на 32 години, страшно ми се работи, затова въобще не се замислих като получих покана да стана част от екипа на Стефан Грозданов. Това е стъпка напред в моето развитие, защото ще имам възможност да се уча от един от най-добрите треньори.

- Преди това беше помощник на Велислав Вуцов в Славия. Разликата между него и Стефан Грозданов е огромна, не само във възрастта. Единият е избухлив, темпераментен, другият умерен, въздържан.
- Така е, наистина. Но аз съм много доволен от съвместната ни работи с Вили Вуцов, надявам се така да бъде и сега в Монтана.

- Какви са ти първите впечатления от Монтана?
- Отлични. Отборът има добро ръководство, много добър треньор и кмет, който обича футбола. Видях едни много сериозни футболисти, които не мрънкат от тежките натоварвания, а те са задължителни и неизбежни за този период. Колективът също е добър, а това е много важно, за да успее един отбор.

- Записа курсовете за ПРОлиценз, смяташ ли след като ги завършиш да поемеш вече като старши треньор някой отбор?
- Това не ми е цел №1. Искам да извървя пътя си стъпка по стъпка, да не избързвам. Треньорската професия не е никак лесна, ще трупам занния и опит като помощник треньор, ще изучавам тънкостите на занаята, пък след време ще дойде и моят ред. Ако всичко е наред след година ще завърша курса и ще взема диплом за ПРОлиценз, надявам се.

- Играл си в двата гранда ЦСКА и Левски, какво научи там?
- Това се клубове които винаги си поставят високи цели, там и организацията е по-добра. Може би най-важното, което съм научил на “Българска армия” и на “Герена” е, че трябва винаги да имаш големи амбиции и да се стремиш да постигаш целите си.

- До къде може да стигне Монтана?
- Надявам се отборът да играе добър футбол, да радва своите привърженици. Моето лично желание е, Монтана да показва добри и успешни игри не само на собствен терен, но и като гост.

- В първото си интервюя на стадион “Огоста” ст. треньорът Стефан Грозданов каза, че грандовете трябва да се съобразявят с Монтана?
- Не само грандовете, всички отбори трябва да се съобразяват с Монтана. Сигурен съм, че това ще се случи и Монтана ще бъде фактор в първенството.

- Има някаква тенденция напоследък, да се дава път на младите треньори. Милен Радуканов в ЦСКА, Гонзо в Левски, вече и Мартин Кушев ще има тежката дума в Славия...
- Аз очаквам след година, когато завърши курсът за ПРОлиценза да има нова голяма вълна от млади специалисти. Макар, че у нас треньор на 60 години го обявяват за стар, а това не е правилно.

- Предполагам, че знаеш, че стадион “Огоста” е след най-посещаваните в България?
- Винаги е хубаво да играеш пред пълни трибуни, да усещаш подкрепата на феновете. Надявам се през новия сезон на стадион “Огоста” да бъде още по-пълен.

- Какво искаш да кажеш на феновете?
- Да си обичат отбора си и да го подкрепят. И да гледат положително на нещата.

 

ЗА КУПАТА: ЦСКА гостува в Монтана, аматьори посрещат Левски (СНИМКИ)

Вижте всички двойки за 1/16-финалите

Мадански: ЦСКА е най-силният отбор в България

„Тази година сме решили да не печелим Купата“, заяви с усмивка спортният директор на Монтана

ОБЗОР: Дъжд от голове и рокада в подножието на върха във Втора лига (РЕЗУЛТАТИ)

Струмска слава загуби от ЦСКА 1948 след гол от дузпа в продължението - 3:4, Арда също падна, макар че Макриев се разписа (КЛАСИРАНЕ)

ОФИЦИАЛНО: Джамбазки аут от футбола за година!

Треньорът нападна съдия след мач от Втора лига, одрусаха здраво ЦСКА, Ботев и Локо, вижте всички решения на Дисципа

Царско село с 3 от 3, ЦСКА 1948 с победен гол в 93-ата минута (ОБЗОР НА ВТОРА ЛИГА)

Вижте резултатите от третия кръг и следете на живо тук...

Монтана взима Мисяк

Тимът вчера се подсили и с Николай Цветков

Съдийски назначения за кръга във Втора лига

Вижте нарядите

Съдийски назначения за старта на Втора лига

Вижте всички наряди

ОФИЦИАЛНО: Ботев Враца ще домакинства в Монтана

Изтеглиха за по-ранен час два мача от Втора лига

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки