Йоан Зарко завърши първи на Гран при на Холандия

Лидерът в генералното класиране пресече финалната линия с време 26:13.410 минути

Йоан Зарко завърши първи на Гран при на Холандия

Лидерът в генералното класиране Йоан Зарко спечели впечатляващ дуел с преследвача си Тито Рабат, за да завърши на първо място в Гран при на Холандия от световния шампионат по мотоциклетизъм в клас Moto2. Френският пилот на Калекс пресече линията с време 26:13.410 минути, докато Рабат изостана с 0.757 секунди.

Състезанието беше прекратено с червен флаг инцидент между Марсел Шрьотер, Антъни Уест и Луис Салом още на в първия тур на пистата, а при пълния рестарт организаторите съкратиха обиколките на "ТТ Асен" до 16. Зарко пък беше изпреварен в първия завой от Йонас Фолгер, който поведе със секунда и срещу преследващия го Тито Рабат.

Зарко опита да изпревари втория в генералното класиране в четвъртата обиколка, но двамата допряха моторите си и французинът излезе извън пистата. Рабат се възползва от временното отсъствие на Зарко и изпревари Фолгер за първото място, но французинът се доближи на половин секунда от своя съперник в развитие на състезанието.

Зарко в крайна сметка започна атаките си късно в състезанието и изпревари Рабат три обиколки преди края, за да спечели Гран при на Холандия. Трета позиция пък зае Сам Лоус, който стигна до трети подиум за сезона. Зарко увеличи аванса си на върха в Moto2 до 45 точки срещу Рабат. Лоус е на третото място в класирането при пилотите с допълнителни 18 пункта пасив.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки