Селекция по никое време

Вместо победи и точки, отборите ни все още търсят футболисти

Селекция по никое време

Изминават три кръга от началото на „А" група, а 90% от всички отбори в елита търсят нови попълнения. Да се чуди човек къде бяха техните ръководители по време на лятната пауза и защо в момента на тренировките на тимовете през ден се появява по някой нов.

 

Без никакво съмнение глупомера чупят на „Герена". Там си имат двама нападатели - Наско Курдов и Умар Диаби, които обаче тренират само за здраве. Търсят се и още две крила, което означава, че ще се смени поне 30% от настоящия състав. В Левски се самоуспокояват, че тимът ще изглежда по съвсем различен начин съвсем скоро. Когато това се случи обаче, „сините" може да са изостанали в класирането толкова, че да обиграват нов тим, но... за следващия сезон. Лудогорец изчака с железни нерви да отпадне от Шампионската лига, за да направи два трансферни удара, привличайки Кафу и Натанаел. Сега се готвят да счупят касичката и за нов таран.

 

След дъжд качулка, казват по-старите и мъдри хора.

 

Друг от евробойците ни - Черно море, реално има съвсем ново лице в момента. И заради това отпадането от Динамо Минск не трябва да се приема за изненада. Тръгнаха си Божилов, Коконов, Котев, Бакари се контузи. Но новите са далеч от класата на предшествениците си. Заради това в момента Никола Спасов иска Иван Стоянов, Валери Домовчийски и други атакуващи играчи, които да спасят положението.

 

Веднага след битката за Пловдив Мартин Камбуров заяви, че на Локо (Пд) му трябват 4-5 нови. Това си е директна обида към съотборниците, но може би е истина, че с тези футболисти „смърфовете" трудно ще оцелеят. На тях им трябват халфове, крила и какво ли още не. В градския съперник Ботев положението също не е по-розово. Там няма резервен нападател, а преди два дни към тима се присъедини нов вратар - бразилецът Виктор Голас.

 

Дори и в Славия се оказа, че няма друг таран освен Ивайло Димитров. По принцип в тима е националът Радослав Василев, който обаче е аут за неопределено време заради контузия. На пожар беше привлечен и централният защитник Пламен Крачунов. В Пирин пък видяха, че без опитни бойци трудно ще стане - веднага ангажираха Маркиньос и Еденилсон Бергонси. Те обаче са извън всякаква форма и Неделчо Матушев ще може да ги използва пълноценно едва след месец.

 

Единственият отбор, който заслужава похвала за политиката си на пазара, е Берое. Другите още обсъждаха мачовете от последния кръг на миналия сезон, когато в Стара Загора акостираха Делев, Божилов, Коконов, Милисавлевич, Венци Василев и Том. И може би точно заради това старозагорци бяха най-достойният ни представител в Европа.

 

Селекция по никое време. Така можем да наречем действията на футболните босове, които явно не могат да свикнат с ранния старт на първенството. Те не бива да се изненадват, че отборите им не търсят победи и точки на терена, а футболисти на пазара. А като пристигнат ще се мисли и за обиграването им по време на зимната пауза.

 

Христо Бонински, вестник "Меридиан мач"

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки