Сензациите в пресата: С разговор по телефона Натанаел преметнал Лудогорец

Лудогорец се отказва от нов; Левски води преговори с четири крила до четвъртък; Локо (Пд) слуша Камбуров, връща Професора

Сензациите в пресата: С разговор по телефона Натанаел преметнал Лудогорец
Сензациите в родната спортна преса на 4 август 2015 г.:
 
„7 дни спорт”: С разговор по телефона Натанаел преметнал "Лудогорец"
 
Интересна случка се е разиграла в преговорите между последното ново попълнение на "Лудогорец" Натанаел и ръководството на тима, научи "7 дни спорт". Както е известно, бразилският ляв бек подписа с клуба миналата сряда за около 2 млн. евро от "Атлетико" (Паранензе).
 
Малко след трансфера си Натанаел обяви, че е бил искан от клубове от ранга на "Порто", "Краснодар" и "Локомотив" (Москва). По информация на "7 дни спорт" в преговорите си с шампионите бразилецът е използвал именно този коз, за да си вдигне условията. В момент, когато разговорите между двете страни зациклили, Натанаел изненадващо провел разговор по телефона, след който обявил, че е получил обаждане от португалския вицешампион. Това принудило "Лудогорец" да форсира наново преговорите, да вдигне условията на левия бек и в крайна сметка да го уреди. При тези обстоятелства изнесената заплата от 15 хил. евро на Натанаел е силно занижена, след като няма как футболист, искан от "Порто", както твърди той, да се съгласи на толкова ниска заплата. За справка най-големите звезди на "Порто" взимат над 100 хил. евро на месец, а средната заплата в тима е между 30 и 50 хил. евро за играчите от първия тим.
 
Натанаел още не е дебютирал за "Лудогорец", след като жълтата му карта от Бразилия не беше пристигнала. Очаква се левият бек да бъде на линия за мача с "Монтана" в петък или домакинството на "Локомотив" (Пд) следващата неделя.
 
„Тема Спорт”: Лудогорец се отказва от нов
 
Едно от новите попълнения на Лудогорец ще седне за дълго на пейката, научи "Тема Спорт". Става въпрос за румънеца Андрей Препелица. Спортно-техническият щаб е останал крайно разочарован от представянето на полузащитника до момента. Бившият капитан на Стяуа пристигна преди малко повече от месец в клуба и бе считан за сигурен партньор на Светослав Дяков в средата на терена. 29-годишният футболист обаче тотално се провали и не успя да оправдае гласуваното му от Бруно Рибейро доверие. Халфът игра в 4 от 5 официални мача на Лудогорец до момента през сезона. Той първо се появи от пейката в дебютната среща с Милсами (0:1) в Разград и пропусна една доста добра възможност да изравни резултата, като оставен сам на около 15-16 метра фронтално срещу вратата стреля високо над нея. По-късно Препелица получи шанс от Рибейро да стартира в два двубоя поред - Литекс (0:2) и реванша с Милсами (1:2). И в тях обаче румънецът бе пълен фигурант на терена. В Ловеч халфът допусна детинска грешка, след като вместо да извърши тактически фаул срещу Асприя още в половината на оранжевите, допусна да бъде преодолян с едно залъгващо движение. В последния кръг с Левски Препелица се появи като резерва, заменяйки Лукас Саша 15 минути преди края.
Преди това пък във Варна халфът остана неизползвана резерва.
 
Индикациите от Разград сочат, че треньорът Бруно Рибейро смята да се откаже временно от услугите на Андрей Препелица. Специалистът ще избира за партньор на Дяков измежду Саша и Анисе, докато румънецът засега ще е трета опция и ще бъде изчакан да подобри формата си.

 
 
Помощниците на Рибейро вписани като селекционери
 
Доведените от Бруно Рибейро в Разград Андрю Смит и Марсело Чагас са били вписани като селекционери от клуба в БФС, разбра 'Тема Спорт". Причината за това е фактът, че двамата не разполагат с необходимите лицензи, за да бъдат асистенти в А група. Ръководството обаче е използвало вратичка в правилника. Иначе Смит и Чагас нямаше да имат право да седят на резервната скамейка до Бруно Рибейро по време на мачове, ако бяха Вписани като помощници.
 
Така на практика португалецът нямаше да разполага с нито един асистент преди идването на Радослав Здравков. Бившият футболист на ЦСКА в момента е единственият от тримата, който разполага с необходимите права. Припомняме, че той бе привлечен от клуба преди гостуването на Черно море (3:2). Влизането му в екипа бе решение изцяло на ръководството и бе повлияно от слабите резултати и лошата комуникация между Рибейро и играчите. За идването на Здравков в Лудогорец най-много е настоявал Методи Томанов.
 
Според запознати Здравков е щял да застане начело на Лудогорец, ако бяха допуснати гафове срещу Черно море и Левски. Не е изключено, ако в бъдеще отборът отново изпадне в дупка, смяната да стане факт. Преди бреме именно след няколко незадоволителни резултата Стойчо Стоев отстъпи поста си на своя помощник – Георги Дерменджиев.
 
Фейенорд следи Георги Терзиев
 
фейенорд продължава да следи ситуацията със защитника на Лудогорец Георги Терзиев. 23-годишният футболист бе попаднал в списъка на холандците за лятна селекция. Статутът му на твърда резерва през пролетния полусезон накара тимът от Еередивизие да се насочи към други варианти. Според запознати обаче представители на фейенорд ще следят под лупа изявите на Терзиев и в следващите месеци. Ако бившият бранител на Черноморец е на ниво, то не е изключено през зимата да бъде пратена и оферта за него.
 
В последните два мача срещу Черно море (3:2) и Левски (2:0) бившият младежки национал успя да измести доскорошния титуляр Александър Александров и записа пълни 180 минути. Именно големият интерес от страна на още няколко клуба и изтичащият договор на Александров са накарали спортният щаб да върне Терзиев в състава.

 
 
„Тема Спорт”: В Левски вдигат мизата за ново крило
 
Ръководството на Левски обмисля възможността да отпусне повече средства на спортния директор Георги Иванов за привличането на ново крило. Треньорът Стойчо Стоев държи на всяка цена отборът да бъде подсилен с поне един външен халф, а по възможност с двама. Сините се провалиха в преговорите с няколко набелязани играчи. От "Герена" им предлагаха месечни заплати в размер на 6000-6500 евро (таванът в клуба е 12 хиляди лева, но от ръководството обявиха, че може да има едно-две изключения). Сега шефовете ще отпуснат малко повече пари, за да успеят да вземат нов играч на този пост.
 
Левски все още не успява да привлече Либан Абди. Причината е, че сомалиецът не може да разтрогне договора си с Ри-зеспор. Сините са уточнили с агентите на крилото параметрите, при които ще подпишат с него, но само ако стане свободен агент. Абди, който игра през пролетта като преотстъпен на "Герена" ще взима по 7 хиляди евро.
 
Сините правят опити да успеят да картотекират Атанас Курдов и Умар Диаби за гостуването на Черно море. Мачът на "Тича" е в събота, 8 август, от 17.30 часа. Шансовете на Курдов да играе срещу моряците са по-големи. Докато Диаби почти сигурно пак ще гледа срещата от трибуните.

 
„Меридиан Мач”: Левски води преговори с четири крила до четвъртък
 
Левски продължава усилена работа по селекцията. От „Герена" разкриха, че и вчера са продължили преговорите с четири набелязани за трансфер имена. Едно от тях е Либан Абди, който вече бе на „Герена". "Меридиан Мач" вече ви съобщи, че други от желаните са Джефри Сарпонг и Ерве Кадже, но сделките с тях са трудни. Сега "сините" са набелязали и още футболисти от над 100 гледани.
 
Идеята е да бъдат приключени преговорите с поне един от въпросните футболисти до четвъртък, а в добрия случай и с двама от набелязаните.
 
Така те ще бъдат на разположение на треньора ако не още за Черно море, то непосредствено след двубоя на "Тича".
 
„Меридиан Мач”: Срив във ФИФА бави Умар Диаби
 
Срив в системата на фИфА пречи на картотекирането на Умар Диаби в Левски, разкриха от „Герена". През миналата седмица четири дни е имало проблеми, които не са позволявали да се пращат факсове между ФИФА и клубовете. Така от Левски са се забавили с искането на жълтата карта на Диаби от словашката федерация и Кошице. В крайна сметка това вече е факт, а срокът за отговор е една седмица. След това ако не я пратят доброволно от „Герена" ще искат служебна картотека, както се процедира и с Атанас Курдов.
 
Лошата новина за Стойчо Стоев обаче е, че Диаби на практика няма абсолютно никакъв шанс да бъде уреден за мача с Черно море, освен ако от Кошице доброволно не пратят картата. По всичко личи обаче, че те нямат никакво намерение да правят подобно нещо.

 
„Меридиан Мач”: Локо (Пд) слуша Камбуров, връща Професора
 
След изказването на звездата на Локо (Пд) Мартин Камбуров, че „черно-белите" се нуждаят от поне 4 нови попълнения, ръководството на пловдивчани е запретнало ръкави да ги осигури.
 

Почти сигурно на „Лаута" ще се завърне Янко Сандански. Халфът, наречен от помощник-треньора на „смърфовете" Петър Пашев Професора, е свободен агент. Той си тръгна от Локо (Пд) веднага след края на миналия сезон. Сандански пробва късмета си в няколко чужди отбори, ни никъде не издържа успешно пробния период. Към него имаше интерес и от родния му Пирин (Бл). Иначе ръководството на „черно-белите" търси още ляво крило и футболист зад нападателя. Както е известно, Камбуров посъветва шефовете си да вземат още играчи след пловдивското дерби, завършило наравно 1:1. „Смърфовете" са девети в „А" група след изиграването на първите три кръга, като все още нямат победа. 

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

От ЦСКА: При нови ексцесии дербито ще е без фенове

„Червените“ с официална позиция

Левски иска петима да преподпишат, връща ас за дербито

Ел Джемили също ще бъде привикан от ръководството

Костов: Не сме толкова спокойни (ВИДЕО)

Треньорът на Левски говори след 1:0 над Берое

МЪКА! Забравен герой спаси Левски (ВИДЕО)

Фадига носи 1:0 над Берое, Сектор "Б" остана празен

Уелтън блести в Япония, даде асистенция за успех на Гамба

Бразилецът изигра силен мач

Сираков: Главницата към НАП е погасена, няма опасност от фалит

„За първи път от поне 10-15 години Левски няма лихвоносни задължения към НАП“

Левски е подновил интереса си към вратаря на Пирин

Украинският страж може да засили конкуренцията на "Герена"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки