Драган Джаич идва по случай 85-годишнината на Локо (Пд)

Цървена звезда пристига с целия си състав

Драган Джаич идва по случай 85-годишнината на Локо (Пд)
Легендата на сръбския футбол Драган Джаич може да пристигне у нас по случай честването на 85-годишнината на Локомотив (Пловдив). Както е известно „смърфовете” ще играят приятелски мач срещу Цървена звезда на 9 октомври. Пловдивчани имат уверението на бившия президент на звездашите, че ще бъде в делегацията, предаде кореспондентът на Novsport.com.
 
„Надявам се да си сътрудничим с Цървена звезда не само за този мач, а и за в бъдеще”, каза на специална пресконференция днес административният директор на Локо (Пд) Атанас Узунов.

Все още не е ясен часът на срещата, тъй като се преговаря с телевизия, но вариантите са два - или 13:45, или 15:30. От Сърбия ще дойдат и много фенове.
 
Билетите за мача са с цени както следва: 2 лв. за пенсионери, 4 лв. за трибуна „Бесика”, 6 лв. за трибуна „Спортклуб”, 10 лв. централна трибуна и ВИП-покани – 100 лв.
 
Делегацията на гостите, които ще пристигнат с чартър ден преди срещата, наброява 112 души, от които 25 футболисти. Отпада вариантът да играят ветерани на двата клуба, стана ясно днес.  
 

„Надявам се догодина да им върнем визитата. Звезда не са предявили финансови претенции към нас”, уточни Узунов.  

За последно Локо (Пд) и Цървена звезда играха през далечната 1976 г. на 1/32 финал в турнира за Купата на УЕФА. Първият мач в Пловдив завършва с победа за българите, но на реваншва в Белград "черно-белите" губят с 1:4 и отпадат от турнира.

Драган Джаич пък е провъзгласен от сръбската футболна федерация за най-добрия футболист на всички времена. Футболната кариера и успехите си Драган Джаич постига с родния си клуб Цървена звезда, в който играе общо четиринадесет години от 1961 до 1975 г. За този период от време Джаич участва в 590 мача с клубната фланелка на Цървена звезда, като е отбелязал и 287 гола.

В началото на тази година в Белград започна процес по обвинение срещу 66-годишния експрезидент на Звезда и още двама бивши служители на ръководството на клуба, че са получили по незаконен начин 10 милиона евро. Джаич може да получи присъда от 12 години затвор. Бившата футболна звезда на Югославия пледира невинен по обвинението в измама при продажбата на Неманя Видич и още четирима ексиграчи на Цървена звезда на чуждестранни клубове.

Клиентите на Fibank вече могат да използват и Xiaomi Pay

Вижте подробности

Поканиха Стоичков на Конгреса на ФИФА

В него ще участват Георги Иванов, Борислав Попов и Ивета Банкова-Стоянова

Шефът на световния биатлон впечатлен от възможната ни кандидатура за Младежка олимпиада

Оле Далин беше награден днес със специален плакет от министъра на младежта и спорта Георги Глушков

Риск от загуби за милиони в Спорт Тото заради некадърност на ръководството

Новоизградени пунктове са на многократно по-високи цени, а вече дефектирали и протекли. Изпълнителният директор за пореден път показва липса на опит и компетенции

Заплашиха ФИФА със съд

Ако централата продължи да товари с нови състезания футболния календар

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Хиляди миряни в цялата страна посрещнаха светлото Възкресение Христово

Томас Бах: Готов съм да вляза в река Сена, ако ме поканят

"Дано само не е твърде студено", заяви шефът на МОК

БФС и СУ  организират семинар по спортно право

Курсът е изцяло безплатен и ще се проведе на английски език във вторник и сряда

В Търговище: Министър Глушков откри финалния етап на Ученическите игри по баскетбол за девойки

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки