Сензациите в пресата: Лудогорец прави Вандерсон българин

Хартс следи Гамаков, Левски има още един вариант за крило

Сензациите в пресата: Лудогорец прави Вандерсон българин
Сензациите в родната спортна преса на 24 август, понеделник, 2015 година:

Меридиан мач: Лудогорец ще прави Вандерсон българин

Бразилският халф на Лудогорец Вандерсон ще кандидатства за българско гражданст­во, научи „Меридиан Мач". Причината е яс­на - по правилник в групата за официални­те мачове може да има трима играчи, кои­то нямат паспорти от ЕС, докато в момента в Разград те са цели етима. Това са Вандерсон, Натанаел, Сисиньо, Джонатан Кафу и Браян Ангуло.

Ясно е, че последният със сигурност си тръгва от Лудогорец, но един иг­рач остава проблемен. Именно това е причината струващият 2,2 млн. евро Кафу все още да не е записал официален дебют за „орлите".

Вандерсон е в Бъл­гария от април 2014 г., когато подписа с Лудо­горец. По принцип про­цедурата за издаване на български паспорт е доста бавна, но ако се задвижи сега, то бразилецът може да се сдобие с важния документ още до края на годината. Докато това не стане факт, Едуард Ераносян ще трябва да ротира чети­римата си чужденци извън ЕС и постоянно един от тях ще бъде извън групата.

В момента трима от бразилците в Разград имат европейско граж­данство. Това са Мар­селиньо и Жуниор Кишада, които притежа­ват родни паспорти, както и Лукас Саша, който има италиански документ за самолич­ност. Двама бивши иг­рачи на Лудогорец -Жуниор Кайсара и Гийерме Шоко, също притежаваха българс­ко гражданство, а то помогна доста сериоз­но на първия за мили­онния трансфер в Шалке 04.

Българският паспорт няма да позволи на Вандерсон да играе за нашия национален тим, тъй като той тряб­ва да има 5 години без прекъсване в страната ни. Героят от реванша със Стяуа е в България от година и четири ме­сеца.

Тема спорт: Юноша на Фейенорд вариант за Левски

Ръководството на Лев­ски е готово с резервен вариант, ако Джефри Сарпонг все пак не подпише с клуба. Сините са постигна­ли принципна договорка с хо­ландското крило Мичел Шет, съобщи „Блиц”. 27-годишният холандец чака едно позвъняване, за да тръгне към София и да подпише с Левски.

Мичел Шет е роден на 28 януари 1988 година, висок е 186 сантиметра Предпочита да играе по десния фланг на нападението, но често е използван и вляво. Холан­децът започва да тренира в Утрехт. От там е привле­чен в школата на холандския гранд Фейенорд. Той остава там три години, като дори успява да достигне до мъж­кия тим. Изиграва и 4 офи­циални мача за първенство. Конкуренцията обаче е голя­ма и той е преотстъпен на Екселсиор. За този отбор изиграва 19 мача, в които реализира 4 гола. През 2010 година Мичел Шет премина­ва във Ваалвайк. За два сезо­на той участва в 27 шампионатни среши, точен е два пъти. Последва тран­сфер в Грьонинген. През 2012/13 той доста често е на терена - взима участие в 22 двубоя, бележи и едно по­падение. Тимът обаче реша­ва да не го задържи и го освобождава. Така през ля­тото на 2013-а Мичел Шет преминава в АДО Ден Хааг. За последните 2 години носи фланелката на този отбор в 35 шампионатни мача, в ко­ито е точен два пъти.

Първи избор на Левски за ново кри­ло е Джефри Сарпонг. фут­болистът съвсем скоро трябва да даде окончателен отговор на сините. Ако той бъде отрицателен, тогава Георги Иванов и Стойчо Стоев иде се обърнат към Шет. Все още не е пропад­нал и вариантът Либан Абди да се завърне на Терена". Сомалиецът обаче повече от месец не успява да прекрати договора си с турския ели­тен Ризеспор. На Терена" очакват развитие по прив­личането на нов футболист да има след сряда

Тема спорт: Хартс следи Гамаков

Треньорът на Ботев Плов­див Ермин Шиляк похвали отбора си за нулевото раве­нство срещу Берое в Стара Загора. Въпреки това слове­нският специалист поиска от шефовете на тима да му осигурят още нови играчи, като те да бъдат задължи­телно опитни. До момента при престоя на Шиляк Ботев си осигури само услугите на бразилския вратар Виктор Голас.

„Бих се радвал, ако привле­чем нови играчи, защото скамейката ни е къса. Имаме нужда от още попълнения, бих бил щастлив, ако успеем да вземем нужните ни фут­болисти. Аз лично смятам, че са ни необходими 4-5 по-опитни футболисти. За съ­жаление трябва да се съоб­разим с това, че Ботев не може да си позволи да купу­ва, а да взима само свободни агенти", каза Шиляк.

Мачът с Берое бе изгледан от спортния директор на шотландския Хартс Джон Мъри. Той бе на трибуните, за да следи изявите на Ми­лен Гамаков. Освен това Мъ­ри е останал доволен и от показаното на Александър Колев. След срещата шефът на шотландците се е свър­зал с ръководството на Бо­тев. Той е заявил, че Хартс следи Гамаков от пет месе­ца, разбра „Тема Спорт". Очаква се в следващите дни да има и официални прегово­ри.

Според медиите в Шот­ландия обаче до трансфер на полузащитника може да се стигне само ако пловдивчани намалят финансовите си претенции. Те твърдят, че Ботев иска за правата на иг­рача 350 хиляди паунда.
Ботев (Пд) уреди защитник след 4 месеца мъки

Диабате ще може да играе от новия сезон

Ботев (Пловдив) с голяма изненада за феновете си

Привърениците ще могат да се снимат с купата

Балтанов с бенефис за Ботев (Пд), става помощник-треньор

Елате на стадиона в понеделник, зоват от клуба

Попето: Ботев ще бъде последният клуб в кариерата ми

Капитанът на "канарчетата" даде обширно интервю

Героят за Ботев Пд със силни думи за треньора си

Керкез е най-доброто нещо, което се е случвало за тези 3 години

Край! Свършиха билетите за Ботев - ЦСКА

Пълен стадион за днешния реванш в Пловдив

Керкез: Липсваше ни концентрация, но трябва да вдигнем главите

Треньорът на Ботев (Пловдив) не бе никак доволен след загубата от Славия

Славия изненада неприятно Ботев (Пловдив) на "Колежа"(ВИДЕО)

Галин Иванов вкара победното попадение в срещата

Французи и белгийски искат талант на Ботев (Пд)

Кристиан Нвачукву е следен от чужбина

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки