Велков на първата тренировка: Другата седмица може да намалеем още (видео+снимки)

Новият наставник показа твърда ръка от самото начало

Велков на първата тренировка: Другата седмица може да намалеем още (видео+снимки)
Антон Велков изведе за първа тренировка новия си отбор Локомотив (Сф), само няколко часа след като бе назначен на длъжността. Бившият наставник на Миньор и Черноморец замени Диян Петков. Преди да застане пред журналистите на стадиона в „Надежда” и да проведе заниманието с новия си отбор, Велков разговаря отделно с Валентин Галев, Коста Янев, Йордан Върбанов и Танко Дяков. Последният беше в цивилно облекло и не тренира, докато другите трима бяха на облекчен режим.
 
Днес Локо (Сф) изгони Калоян Караджинов, докато Марчо Дафчев е получил възможност да мисли дали иска да продължи с железничарите. Двамата си тръгнаха преди тренировката видимо ядосани, като не пожелаха да разговарят с медиите. Единствено Караджинов промълви: „Не знам какво става. Питайте го него”, сочейки с пръст Николай Гигов.



 
Всички останали бяха изведени от Тони Велков. Младият специалист обаче посочи, че и други може да последват гореизброените.
 
„Съвсем твърдо, може да сте сигурни, другата седмица може да намалеем още”, каза Велков и от първия ден показа твърда ръка. „Ако някой изяви желание да не остане в тази ситуация, която повтарям не е кризисна, но всеки трябва да направи по някой компромис, но не с играта си, а чисто човешки. Ние никой не караме да остане на сила в Локомотив и да играе.”
 
„Това решение е абсолютно твърдо и поставено от президента и целия управителен съвет. Не са виновни за това нещо, но аз смятам, че и други хора напуснаха поради тези резултати. Не са потърпевши единствено двамата играчи и отбора. Потърпевши са и хора от ръководството – от спортно-техническия щаб”.
 
„Аз не казвам, че им се дава оценка за последния мач. Аз даже мисля, че с влизането на Марчо Дафчев нещата бяха малко по-добре. Тук говорим за фактори и неща, които изглежда са се натрупали във времето”, добави той.
 
Екипът, с който ще работя, остават Христо Коилов, Явор Вълчинов и Владо Манолков, обяви Велков помощниците си.
 

 
Ако на някой му се запали собствената къща, предполагам, че ще влезе и то без да мисли много, за да спасява нещата. А тук първо, че няма пожар, второ, че няма какво да спасявам и трето – на тези момчета е необходимо малко помощ, малко промяна и най-вече малко им е необходима промяна в тях самите”, смята младият треньор.
 
„Първото нещо, което им казах, бе, че съм много добър и много лош. Те могат да изберат кой човек мога да бъда, защото в крайна сметка може би треньорската ми кариера не е толкова дълга”, каза 43-годишният специалист.
 
Държа страшно много на дисциплината, държа на уважението към треньор, щаб, всички хора като персонал, които работят. Държа на уважението между футболистите. Ако някой докара по някакъв начин лошото си настроение тук, където е най-тежката работа за играчите, просто няма да бъде част от нашия отбор”, подчерта още веднъж той.

 
В краткосрочен план си поставяме целта да победим Ботев (Враца). В дългосрочен да победим следващия отбор – Миньор (Перник). До там, обяви Велков. В първото си интервю като наставник на Локо (Сф) той заяви, че целта му е да стабилизира тима. 

Не се знае дали железничарите ще играят контрола в паузата заради международните мачове. Трябваше да се играе контрола с някакъв швейцарски отбор в петък. Никой не ми я потвърждава, така че е възможно, ако тя не се играе, да играем в събота срещу Видима-Раковски или Пирин (Гоце Делчев), допусна Антон Велков.  
Вратарят на Локомотив (София) ще пренощува в разградската болница (ВИДЕО)

Александър Любенов бе изнесен на носилка от терена по време на мача с Лудогорец

Дончич: Тренирахме едно, а на мача се получи обратното

Треньорът на Локо (София) се оправда с многото кадрови проблеми

Първо в NS: Балъков фаворит за Локо София

Треньорската рокада все по-вероятна в "Надежда"

Локо София взе бивш таран на Сент Етиен

Маи идва в "Надежда" като свободен агент

Дончич се закани на Левски след отпадането за Купата

Треньорът на Локо (София) се надява тимът му да изненада "сините"

Спартак (Варна) шокира Локо (София) след дузпи и е първият 1/4-финалист за Купата (ВИДЕО)

Варненци бяха убедителни при наказателните удари

Черно море ще гони върха в „Надежда“

„Моряците“ гостуват на Локо Сф

Дончич: Щеше да е идеално да вземем точка от Лудогорец

Треньорът на Локо София призна класата на противника

Дончич след дебюта: Вече изглеждаме като отбор

„Това е двоен успех за нас“, каза новият треньор на Локо Сф

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки