Челси излъга 9 от Арсенал след провокация на Коща и взе дербито (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шампионите с първа домакинска победа във Висшата лига след 2:0, Паулиста и Касорла бяха изгонени

Челси излъга 9 от Арсенал след провокация на Коща и взе дербито (ВИДЕО+СНИМКИ)

Челси постигна втора поредна победа в рамките на три дни, след като надви Арсенал с 2:0 в лондонското дерби, с което стартира шестият кръг на Висшата лига.

Наставникът на шампионите Жозе Моуриньо, който в навечерието на срещата отрече да има скандал между Диего Коща и Джон Тери, остави последният резерва за втори пореден двубой.

Капитанът на „сините” изгледа от пейката успеха с 4:0 над Макаби (Тел Авив) в Шампионската лига тази сряда, а сега видя и триумфа над „топчиите”. Той обаче дойде след серия от дискусионни ситуации в края на първата част, когато гостите останаха с човек по-малко.

Иначе, малко преди началото на мача бившият страж на Челси и настоящ на „артилеристите” Питър Чех шеговито тръгна към съблекалнята на съперника, а впоследствие двамата треньори си подадоха ръце за поздрав. Така двубоят започна с настроение, но до почивката головите възможности почти липсваха.



Домакините претендираха за дузпа заради нарушение срещу Еден Азар, чиято игра отново не вървеше, като освен това имаха и лек превес във владеенето на топката. Играта обаче предимно бе в средата на терена, тъй като всяка от защитите действаше на високо ниво.



Така се стигна до даденото от рефера Майк Дийн продължение на първата част, когато Диего Коща показа, че е добър провокатор и Челси остана с човек повече.

Испанският нападател първо се замеси в инцидент с Лоран Кошчелни и при едно единоборство първо го хвана за лицето, а впоследствие го „нашамари”, макар и застанал с гръб към него.



После нападателят се озова на земята и докато се изправяше изблъска с гърди бранителя, който падна на тревата.



Притичилият до мястото на инцидента Габриел Паулиста пък бе хванат за врата от Коща, когато Питър Чех и останалите се намесиха, за да не се стига до саморазправа. Арбитърът реши да действа соломоновски и показа жълти картони на Диего Коща и на Паулиста.



След инцидента обаче двамата не спряха с разправиите и според коментарите в Англия, бразилският защитник си е изпуснал нервите. Телевизионните камери не уловиха инцидента, но по всичко личи, че Паулиста застъпи или ритна с крак намиращия се зад него Коща.



Реферът обаче имаше чудесна видимост и видя ситуацията, за което изгони с директен червен картон дошлият от Виляреал през януари бранител.



Така Челси получи числен превес точно преди почивката, а малко след нея го матеарилизира. Арсен Венгер пусна в игра Калъм Чембърс и извади Франсис Коклен, за да има двама в сърцето на защитата, но някъде там тя се пропука при едно статично положение.

В 53-ата минута Аарън Рамзи игра с ръка и Франсеск Фабрегас центрира отлично от ъгъла на пеналта, за да може оставения непокрит Курт Зума да вкара с глава дебютния си гол във Висшата лига – 1:0.




Последва едно добро спасяване на Питър Чех, а в 69-ата минута Жозе Моуриньо замени Оскар с малко по-дефанзивния Рамирес.

Всичко на практика приключи 10 минути по-късно, когато капитанът на гостите Санти Касорла влезе грубо в краката на Сеск Фабрегас и получи втори жълт картон, оставяйки своите с девет души на терена.



Това бе червен картон номер 79 за Арсенал във Висшата лига и така тимът се изравни по този показател с лидера Евертън, като шест от изгонванията са именно срещу Челси. В даденото от съдията продължение на срещата Еден Азар успя да се разпише за първи път през сезона и така сложи точка на спора - 2:0.




До края шампионите не допуснаха изненада и взеха пълния комплект от точки за първи път на „Стамфорд Бридж” този сезон. С тях те вече имат 7, само с три по-малко от Арсенал.

Алехандро Гарначо ще играе на Копа Америка

Перлата на Юнайтед получи повиквателна

Ювентус със сериозни мераци към ас на Астън Вила

Дъглас Луис е попаднал в полезрението на торинци

Има сделка! Уест Хем договори изгряваща звезда на бразилския футбол

Луис Гилерме ще продължи кариерата си при "чуковете"

Ливърпул намали цената на Луис Диас

Барселона обаче едва ли ще може да я плати

Босът на Рома купува клуб от Висшата лига?

Дан Фридкин има сериозни апетити към английския футбол

Арсенал е готов да вземе Осимен, но Наполи иска 130 милиона евро

Челси и ПСЖ също се интересуват от нападателя

Енцо Мареска си хареса футболист на Манчестър Сити за Челси

Джеймс МакАти е една от основните му трансферни цели

Бивш треньор на ЦСКА сменя Компани в Бърнли

Алън Пардю вариант за нов мениджър на изпадналия отбор

Челси изпреварва Нюкасъл за бранител на Фулъм

Той ще излезе без пари на "сините"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки