Малко голове ни очакват в петъчните баражи за Евро 2012

Вижте прогнозите на Novsport.com за четирите двубоя

Малко голове ни очакват в петъчните баражи за Евро 2012

Европейското първенство в Полша и Украйна вече е на прага ни, но все още има един въпрос за решаване преди да се пристъпи към определянето на групите в първенството на Стария континент. След интересните квалификации, остана да се определят последните четири отбора, които ще играят през лятото заедно с вече взелите визи.


Европейското първенство е считано от не малко специалисти за най-силното състезание на планетата по футбол въпреки липсата на Бразилия и Аржентина в него. Причината е проста. За разлика от световните първенства, на европейските дори трудно някой отбор може да бъде определен като аутсайдер.

ПЕТЪК, 11.11.2011
21:00 Босна и Херцеговина  - Португалия 
21:05 Турция  - Хърватия
21:15 Чехия  -  Черна гора 
21:45 Естония  -  Ирландия


Това са двубоите, които ще бъдат следени с огромен интерес из футболния свят. Безспорно най-завързаният мач е между Турция и Хърватия. 


Турция  -  Хърватия
Най-чаканият двубой ще предложи първо оправянето на едни стари сметки и след това чисто футболната изравненост на отборите. Битката между турци и хървати ще бъде безмилостна и се очаква с огромен интерес. Първият мач ев Истанбул, където местните фенове ще направят атмосферата просто нереална. Хърватите отдавна чакат момента на отмъщението. На Евро 2008 именно Турция отстрани „шахматистите“ след дузпи на четвъртфиналите.

Турция винаги е срещала огромен проблем да се класира за европейско първенство. В състава на домакините за момента всичко е наред, като Гуус Хидинк е наясно със състава, на който ще заложи.

Селекционерът на Хърватия Славен Билич загуби изключително важен играч в постройката си преди двубоите с турците. Централният защитник Деян Ловрен, който играе за Лион пропуска мачовете, след като в двубоя от Шампионската лига нарани коляното си. Бранителят на Макаби Хайфа Юрица Булят бе повикан като негов заместник. 

Хърватия има много голям потенциал в атакуващата си линия чрез Йелавич, Едуардо и Класнич и ако го развие правилно, може да вземе много добър резултат от турците, които има съществен проблем с отбелязването на голове в последно време.

Прогноза: 1:1 
Залог: Под 2,5 гола
Коефициенти на Sportingbet.com: 2.25, 3.20, 2.875


Босна и Херцеговина  -  Португалия
Босна и Херцеговина, подобно на Черна гора, е на прага на огромен успех. За да стане това обаче, тимът от размирната област трябва да се справи с неимоверно труден съперник – Португалия.

Първият мач е в Зеница, където никой отбор не печелил нещо без да положи кански усилия.

Босна има сериозен проблем в защитата преди първия мач. Борис Панджа от Мехелен и Саша Папац от Рейнджърс са наказани за срещата, а Менсур Муйджа от Фрайбург е със счупен крак. Контузията ще му попречи да участва и на реванша във вторник. Нападателят на Манчестър Сити Един Джеко ще води атаката на босненците, които се опитват да се класират на голямо първенство за първи път в историята си. Първото им участие в квалификации бе в пресявките за Мондиал`98.

Португалският селекционер Пауло Бенто назова своите 23-ма играчи за срещата. Четирима футболисти, които пропуснаха последните квалификации в група Н, когато португалците загубиха решителния мач с Дания, се завръщат в състава. Дани, Уго Алмейда, Фабио Коентрао и Пепе отново бяха повикани от треньора. За съжаление на Бенто обаче веднага се появи проблем. Дани получи контузия, а защитникът Силвио беше определен като „не готов за двубоите“. Те бяха заменени от халфа на ПАОК Виериня и защитника на Малага Елисеу. В тима на Португалия има и лек скандал, след като Жозе Босингва заяви в навечерието на двубоите, че няма да облече отново португалската фланелка, докато треньор е Бенто.

Прогноза: 1:2
Залог: 
Draw no bet - Португалия
Коефициенти на Sportingbet.com: 3.00, 3.20, 2.20


Чехия  -  Черна гора
Чехия се изправя срещу Черна гора в двубой, който крие много неизвестни. Братята славяни вече не са същата сила, която бяха преди години. В същото време противникът е отбор, който може да изненада всеки. Няма тим от бившата Югославска република, който да не е способен на подвиг и този случай не е изключение. 

В състава на домакините проблемите са повече, отколкото пред опонента. Халфът Томаш Хубшман изтърпява наказание от три мача и пропуска баража. Полузащитникът на Херта Берлин Роман Хубник също е наказан за първия мач. Проблемът пред селекционера Михал Билек обаче е, че и вратарят Петер Чех може да не е на разположение. Чех счупи носа си при победата на Челси на Блекбърн и ще носи специална маска, произведена в Италия за двубоя. Треньорът обаче заяви, че ще реши в последния момент дали ще го пусне в игра, тъй като стражът ще е постоянен обект на атаки от противниковите футболисти.

Сега или никога. Такова е мотото в Черна гора преди решителния мач. Най-младият национален отбор в Европа гостува в първия си мач в Прага. В бившата югославска република всички са на мнение, че трябва да направят най-силните си мачове именно сега, защото може никога повече да не бъдат толкова близо до класиране на такъв форум. 

Селекционерът на отбора направи само една промяна в състава, който направи 2:2 с Англия на 7 октомври. Бранко Бърнович изненадващо повика халфа на американския Ди Си Юнайтед Бранко Бошкович в състава. Той бе контузен дълго време, но вече всичко с него е наред. Бошкович ще замени футболиста на Олимпиакос Петър Гърбич.

В Черна гора са впрегнали всички възможни средства да разузнаят противника, като дори Мирко Вучинич е говорил с Павел Недвед обстойно относно двубоя.

Прогноза: 1:1
Залог: „Х“ или под 2,5 гола
Коефициенти на Sportingbet.com: 1.615, 3.50, 5.00


Най-безинтересният поне на книга мач е Естония – Ирландия. Големият фаворит в мача са британците, които са с далеч повече традиции, докато естонците допреди няколко години не са си и мечтали за достигане до бараж.

Само че така, както естонците бяха аутсайдери, така и излязоха от групата, в която изпревариха Сърбия и Словения.

Селекционерът на Естония Тармо Рютли  подписа нов контракт като награда за добре свършената работа в евроквалификациите. Големите надежди на естонците са свързани с голмайстора на тима Константин Василиев. Според звездата на отбора, който играе за руския Амкар Перм, най-важното е цялата ситуация ще е съотборниците му да се справят с напрежението и да не прегорят преди мача. В естонския тим се залага на колектива, а според футболистите треньорът има невероятната способност да изстисква от всеки максимума. 

Новините в състава на Ейре не са много добри. Джовани Трапатони няма да може да ползва 25-годишният си нападател Леон Бест. Стрелецът на Нюкасъл хем има контузия в слабините и беше под въпрос, хем терминът за раждане на жена му е по същото време и той със сигурност няма да е в кондиция. Отсъствието му, заедно с наказанието на Кевин Дойл и контузиите на Шейн Лонг, оставя Джонатан Уолтърс и Шимон Кокс да е борят за място до Роби Кийн в атаката на отбора в мача в Талин. Вратарят Шей Гивън пък пропусна заниманието на отбора във вторник заради схванат врат и беше подложен на лечение. 

Прогноза: 0:0
Залог: „Х“ или под 2,5 гола
Коефициенти на Sportingbet.com: 2.875, 3.20, 2.25

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки