Гонзо: Шампион се става в по-леките мачове

„Работим по селекцията, Гаджев иска в чужбина, Живко също”, каза той

Гонзо: Шампион се става в по-леките мачове

„Шампион се става в по-леките мачове. В дербитата просто не трябва да губиш”. Това каза спортният директор на Левски Георги Иванов-Гонзо. Той добави, че „сините” са взели 56% до момента от точките в първенството.

 

„На този етап са три отбора в челото на „А“ група, но има и Черно море, например. Взели сме 56% до момента от точките, на нас ни трябват 65% за титлата, това показват сметките. Шампион се става в по-леките мачове. В дербитата просто не трябва да губиш. Това го знам от Георги Василев”, коментира Гонзо пред Тв7.

 

Той подчерта, че в Левски се залага на юношите и че в момента се работи по зимната селекция.

 

„Мачовете срещу Локо Пд и Пирин играехме с 4-5 юноши. Не може само с чужденци, трябва и българи. Когато няма класни българи, трябва да погледнеш към чужденците. Напълно нормално е да се случи да залагаме повече на чужденци. Не трябва да се прави фалшива конкуренция. Но до две години тези млади момчета ще бъдат гръбнака на нашия отбор. Зимата доста по-трудно се правят трансфери.“

 

„Ние работим по селекцията, но ще бъде важно да намерим точните футболисти. Не е толкова лесно да намериш през зимата качествени играчи. Четирима играчи са ни необходими през зимата, за да вдигнем конкуренцията. С Живко Миланов съм говорил за оставането му. Когато някъде ти дават 25-30 хиляди евро, а ти даваш 6-7-8 хиляди максимум, нормално е да отидат другаде. С неговото привличане сполучихме, защото този човек е лидер. Гаджев, Миланов и Милиев имат договори до 31 декември. Гаджев иска в чужбина, Миланов също. Милиев ще запълни една празнина до зимата. Вниманието ни е насочено към стопер, външни нападатели. Гаджев има разтежение, няма да бъде на разположение 2 седмици“, допълни Гонзо.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки