Цветелин Якимов: Мечтата ми е да играя в Левски

В Кюстендил има хора, които убиват спорта, негодува младият футболист

Цветелин Якимов: Мечтата ми е да играя в Левски

Цветелин Якимов, роден 1993г. преминал през школите на Велбъжд Кн , Бузлуджа и Пирни. В момента се състезава за юношите старша възраст на ФК Бузлуджа и е голмайстор на полусезона на зона „Струма” с 13 попадения.

 
 
Цеци, как се започна да се занимаваш с футбол ?
 
-          Още от малък се запалих по футбола, баща ми ме водеше на мачове на Велбъжд, докато бяха в А група. Започнах да тренирам футбол през 2001г. във школата на ПФК Велбъжд  при треньора Иво Велинов – Баджо. След това през 2006 отидох във Велбъжд 1919 при треньора Анатоли Бачовски, но нещата не се получиха както трябва и тогава исках да прекъсна с футбола. По същото време Илчо Велинов създаде ФК Бузлуджа и отидох да играя при тях, но отбора нямаше отбор на моята възрастова група и аз само тренирах с тях, не играех мачове, но имах стимул да тренирам. Първия треньор във Бузлуджа ми беше Светли Горчев.
 
Преминал си през доста школи,  беше в Пирин, разкажи ни за престоя си в Благоевград?
 
-          Наблюдаван съм на контролен мач на ФК Бузлуджа, не си спомням името на противника, също така бях голмайстор на групата с доста голове, нямам спомен каква им беше бройката. Явно съм бил харесан и ме поканиха да се състезавам за отбора и там играех за набор 91-92 в Елитната юношеска група. Треньор в Пирни ми беше Илко Христов. Изкарах един полусезон в който отбелязах 7 гола, а един от тях беше в контрола срещу мъжете и ги победихме с 1:0 ! Но след като Пирин бяха извадени от А група, нямаше финансови средства и отбора за съжаление се разпадна. След това отново се върнах във ФК Бузлуджа.
 
 
В момента се състезаваш за ФК Бузлуджа, играеш за старшата на тима, където си голмайстор на тима и на групата, имаше малко трудности този сезон, първо започна подготовка с Миньор Бобов дол, и така да се каже почти без подготовка започна мачовете с Бузлуджа, как стана така, че в момента си голмайстор на отбора ?
 
 
-          Бях поканен от Пламен Петров – Бързака да започна подготовка с Миньор Бобов дол, играх две контроли в които отбелязах 3 гола, като най – запомнящ беше срещу Витоша Долна Диканя с играещ треньор Николай Николов – Чезето, на когото специално го посветих (смее се). Нещата с Миньор не се получиха поради познатата причина  - парите. Бавеха се премиите, не се плащаха пътни и реших да се върна в Бузлуджа, където се сформира старша възраст и за треньор беше назначен Николай Николов  - Чезето, който напусна Витоша Долна Диканя. Почти без подготовка влязох в мачовете.             
 
 
След като си едноличен лидер при голмайсторите в зона „Струма”, не проявяват ли интерес към теб други отбори ?
 
 
-          Има интерес към мен от доста отбори, временния лидер във Югозападната В група Пирин Разлог, който има амбиции за Б група също така и от Пирин Благоевград, Марек Дупница също питаха за мен. Отбора от Западната Б група Чавдар Бяла Слатина ме поканиха на подготовка, но Януари месец заминавам на подготвителен лагер с отбор от А група !
 
 
Имаш  голяма успеваемост в мачовете от групата от 10 изиграни мача имаш 13 гола.
 
-          В дебютния мач за отбора срещу Струмска слава-Радомир отбелязах 2 гола и ги победихме с 3:2! Имам още четири мача с по 2 гола и един хеттрик срещу Малеш Микрево и то като гости. В последните три мача бях контузен и играх само през първите полувремена и след това бях заменян.
 
 
Разкажи малко за треньорите през които си минал и на кого от тях си най-благодарен за това което си сега ?
 
 
-          Сменил съм доста треньори – Иво Велинов – Баджо, Анатоли Бачовски, Светли Горчев, Илко Христов от когото научих доста докато бях в Благоевград. В Бобов дол тренирах под ръководството на Пламен Петров – Бързака, но най – много искам да благодаря на Николай Николов – Чезето.
 
 
Какво е мнението ти за качеството на футбола в Кюстендил, по принцип се славим като футболен град, какво смяташ, че не достига отбор от Кюстендил да играе в професионалния футбол ?
 
 
-          Мисля, че хората, които в момента се занимават с футбола в Кюстендил убиват спорта, имена няма да споменавам. Мисленето им е единствено и само на ниво В група. Има добри момчета, който имат умения да играят на професионално ниво, но тук няма реализация. Надявам се някой ден нещата да се променят.
 
 
Какво е твоето желание, накъде искаш да се развие кариерата ти оттук насетне и понеже знам че силно желаеш да играе за един български тим, кажи ни името му ?
 
 
-          Искам кариерата ми да върви нагоре и да постигна много успехи, а голямото ми желание е да се състезавам за отбора на Левски София !
 
 
Интервю на Кирил Колешански
Министър Глушков: Трябва да се вдигнат парите на клубовете! Спорт се прави именно там

ММС трябва да финансира клубовете, заяви той в интервю

Вия: Ще съм най-щастливия човек, ако подпиша с Насионал

Звездата на Берое със сигурност напуска клуба през лятото

Треньорката на ансамбъла: Стараем се да сме претендент за медалите

Вижте какво каза Весела Димитрова

Дерменджиев: Във финал няма фаворит

„Разликата в класите с Ботев Пд няма да повлияе сериозно – това е един мач“

Керкез преди финала: Всички са на линия и вървим с пълна мощност

Треньорът на Ботев Пловдив каза, че е нормално отборътму да не е фаворит в сблъсъка

Артета: Всичко е заложено на карта

„Кутията на мечтите е отворена, докато Арсенал води битката за титлата до последния ден“

Петричев: Тази година титлата дойде по-лесно

„Най-големият враг на Лудогорец е самият Лудогорец“

Пиоли: Не знам дали оставам в Милан

"Критиките не ми влияят"

Юлияна Янева: Мечтая за олимпийски медал

Вижте какво каза българката, която спечели квота за Олимпийските игри в Париж

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки