Международният адвокат на ЦСКА: Коста не е знаел какво приема, надяваме се да няма наказание

„Решението ще излезе след 5-и февруари”, поясни адвокат Борис Колев

Международният адвокат на ЦСКА: Коста не е знаел какво приема, надяваме се да няма наказание

Адвокатът по международните дела в ЦСКА - Борис Колев, призна, че се надява бранителят Костадин Стоянов да не получи никакво наказание за избухналия преди малко повече от седмица допинг скандал, предаде репортер на Novsport.com. Припомняме, че защитникът е дал положителна проба след дербито с Левски, която бе потвърдена и от проба "Б" преди броени дни. 

„До официалното удостоверение за анализа на проба „Б”, на нас ни бе абсолютно забранено да говорим за този случай. Нямахме право дори да обявяваме и името на играча, но информацията така или иначе изтече.Най-важното за ЦСКА е цялата истина по този случай да излезе наяве, затова и сме се събрали тук”, започна международният адвокат на „армейците”.  

„Става въпрос за съставка „метилхексанамин”, на която е даден синоним „диметилпенталамин”. Това е хранителна добавка, която е давана на играча по настояване на доктор Крайнов. На опаковката обаче веществото е обозначено като „метиламинамин” и Коста Стоянов, тъй като не е химик, не е знаел какво приема. Има още един такъв случай, на един ръгбист със същата съставка, наказанието му е намалено”, разкри Колев.

Адвокатът разясни още, че максималното наказание за играча в този случай, след като веществото му е дадено от доктора на отбора, е 6 месеца, но всички на „Армията” се надяват то да бъде намалено или дори да няма такова: „Максималното наказание е 6 месеца, но в случая, при положение, че е получил продукта от доктора, може да се поиска намаляване на наказанието на 3 месеца и дори има възможност той да не бъде наказан въобще, още повече, че имаме лице, което е декларирало вината си”.

„Има и някои други случаи с това вещество, но и там наказания не е имало. Дори да се стигне до обжалване на решението в Лозана, ние ще настояваме той да не понася наказание, а за доктора нещата вече са по-сериозни. Веществото няма силен допингов ефект, а в Индия много състезатели дават положителни проби с това вещество, като там са си мислели, че то ще бъде премахнато от списъка със забранените вещества”, обяви Борис Колев.

„Инцидентът определено е неприятен, всички, които сме свързани с ЦСКА сме ядосани и разочаровани от този случай”.

Адвокат Колев призна още, че това е била единствената проблемна съставка в хранителната добавка на бранителя: „Специално проверих всичките съставки в Атина, само тази бе забранена, за някои от останалите изрично пишеше, че са позволени”.

Накрая адвокатът на „червените” призна още, че решението на антидопинговата комисия трябва да стане ясно малко след началото на месец февруари: „Началото на февруари ще бъде оповестено решението за този случай, надявам се, че няма да има наказание”. 

Загорчич: Ще направим всичко по силите си за Европа

„Да си национал на България е върхът на кариерата ти“

От Ботев: Славия си заслужи успеха

„Искахме да се надиграваме, но не се представихме силно след червения картон“

Вальо Илиев: Равностоен мач и ценен опит за младите

„Резултатът е закономерен“, заяви треньорът на ЦСКА 1948

Киров: Закономерно равенство, разликата остава само точка

„Получи се равностоен двубой“, заяви треньорът на Арда

Потвърдено: Солени глоби за ЦСКА, Локо Пд и Левски

Вижте всички решения на Дисципа

ФАНТАСТИЧНО! Черно море излезе втори в Европа заедно с ПСВ

Вижте класацията

Дерменджиев: Някои футболисти не мога да ги позная (ВИДЕО)

Наставникът на Лудогорец беше много критичен след загубата с 0:4 от Черно море

Черно море разгроми Лудогорец с 4:0, докосва Европа (ВИДЕО)

"Моряците" хвърлиха "Тича" в еуфория

Томаш отново е фаворит за ЦСКА

Вижте подробности

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки