Сензациите в пресата: В Левски пак се сетиха за Абди

Палийски уговаря група бизнесмени; Тим от САЩ следи Бьорн Йонсен

Сензациите в пресата: В Левски пак се сетиха за Абди

Сензациите в българската спортна преса на 28 ноември 2015 г.:
 

„7 дни спорт”: В Левски пак се сетиха за Абди
 
Ръководството на "Левски" отново е подновило интереса си към сомалийското крило на "Ризеспор" Либан Абди. Фланговият състезател, който има и норвежко гражданство, вече игра със синята фланелка през миналия сезон. Абди игра под наем от турския тим на Герена през пролетта, когато воденият от Стойчо Стоев отбор мереше сили със съперници от втората шестица. В края на сезона Либан Абди се завърна в "Ризеспор", а на сметката си той записа 9 мача и 2 гола за "Левски". Въпреки че Стоев имаше забележки към прекалените индивидуални действия на футболиста, треньорът изяви желание да задържи крилото, пише Лайвспорт. През целия летен трансферен прозорец от Герена правиха опити да върнат Либан Абди в отбора, но за тяхно съжаление това не се случи. Георги Иванов направи няколко отсрочки за сомалийското крило, за да си оправи взаимоотношенията с "Ризеспор", който обяви, че няма да разчита на него. Абди обаче искаше много пари, за да разтрогне контракта си, който е до лятото на 2016 г. Ръководството на "Ризе" пък обяви, че без трансферна сума няма да го пуснат да си ходи. "Левски" в същия момент бе в затруднена ситуация и нямаше възможност да си плаща за играчи. Цялата лятна селекция на 26-кратните шампиони бе от свободни агенти.
 
Самият Либан Абди има желание да дойде на "Герена", а мениджърите на двете страни отново са в контакт. През зимата сомалиецът пристигна след съдействието на Николай Жейнов, който и сега работи с "Левски". "Сините" ще опитат да го отмъкнат или без пари, или за символична сума.
 
„7 дни спорт”: Палийски уговаря група бизнесмени
 
Денят хикс, свързан с осигуряването на розово бъдеще за "Ботев", изглежда наближава. Председателят на съвета на директорите на клуба Ангел Палийски явно е на финалната права на преговорите с евентуалните бъдещи инвеститори при Канарчетата. От свои канали "7 дни спорт" научи, че през последните 2 седмици изпълнителният директор на "жълто-черните" е провел поредица от разговори с група крупни бизнесмени. Преговорите между Палийски и топбогаташите се водят в известен столичен хотел. Дори в четвъртък на излизане от ресторанта на хотела бизнесмените са коментирали разпалено "Ботев". Явно "шегичките", свързани с най-стария футболен клуб в България, са прелюдия към ангажирането на богаташите с наливането на пари в клуба най-вероятно като спонсори. Иначе "7 дни спорт" вече разкри, че собственикът на най-прогресиращата школа у нас "ДИТ Спорт" Румен Чандъров е потенциалният нов собственик на "Ботев".
 
 
„Тема Спорт”: Тим от САЩ следи Бьорн Йонсен
 
Тим от МЛС следи изявите на нападателя на Литекс Бьорн Йонсен, разбра "Тема Спорт". Отборът от САЩ вече веднъж е ид-Вал, за да гледа на жиВо изявите на американеца с норвежки паспорт. Наскоро официалната страница на МЛС направи очерк за Йонсен. Става въпрос за клуб, който не е успял да се класира за плейофите.
 

Йонсен дойде при оранжевите в началото на годината, като веднага се превърна в един от основните играчи. През пролетта той записа 13 мача за първенство, в които вкара 6 гола. От началото на сезона пък има 5 попадения в 16 срещи до тук. Доста често Йонсен се включваше като златна резерва и бележеше своите попадения. Именно головият му нюх е накарал тимът от САЩ да погледне към него. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки