Ван Гаал: Разочарован съм, можехме да бием, Пади Макнеър не трябва да играе като нападател

Холандецът поздрави Джейми Варди за "страхотния и фантастичен" рекорд от 11 поредни мача с отбелязан гол

Ван Гаал: Разочарован съм, можехме да бием, Пади Макнеър не трябва да играе като нападател

Луис ван Гаал е разочарован, че Манчестър Юнайтед не можа да победи Лестър.

„Разочарован съм. Имах усещането, че можехме да спечелим този мач. Доминирахме през 90-те минути, но им подарихме гол, защото знаехме, че Лестър е контраатакуващ отбор и са много опасни след наши корнери. Показвахме на играчите и специални снимки от точно такива корнери, след които стават контри за Лестър. Нямаме право да допуснем такъв гол”, заяви Ван Гаал след 1:1 на „Кинг Пауър”.

Холандският наставник рядко критикува персонално играчите си, но днес направи това с младия Пади Макнеър.

„Разбира се, щастливи сме, че вкарахме преди почивката и през втората част доминирахме още повече, но не създадохме много положения. Мемфис имаше шанс и трябваше да контролира по-добре топката. Бастиан също имаше шанс с глава, можехме да спечелим. И пред Уйоа се откри положение, но ние пак допуснахме това положение заради лоша организация. Макнеър играеше като нападател, а не може да прави това”.

Пред „Би Би Си” пък Ван Гаал говори за Уейн Рууни и Джейми Варди, които са на двата полюса на представяне в момента.

„Не позволихме на Лестър да създаде много положения и го направихме срещу отбор, който вкарва най-много, или един от най-многото, във Висшата лига. Уейн Рууни имаше проблем, накуцваше и затова го смених. И без това исках да сменя един от нападателите, защото те невинаги се измъкваха от защитата. В някои моменти, ако бяхме бързи, имахме пространство да направим това, но рядко го правехме и затова исках да пусна Мемфис. Може би щях да сменя Марсиал, ако не беше контузията на Рууни.

За головия рекорд на Варди:

„Страхотен и фантастичен. Голът, който той вкара, също беше страхотен, защото не беше лесен. Мога да казвам, че организацията ни е била лоша, но той също провокира това. Неговият рекорд е фантастичен, 11 мача поред. Не много играчи ще постигнат това”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки