Мерсин е играл срещу Спартак (Вн) навремето, вижте къде отива Делев

Времето в средиземноморското пристанище е слънчево 300 дни в годината

Мерсин е играл срещу Спартак (Вн) навремето, вижте къде отива Делев
Новият клуб на Спас Делев – Мерсин – има само едно евроучастие. То датира от сезон 1983/1984, когато „червените дяволи” от Турция играят срещу родния Спартак (Вн) в първия кръг на турнира за Купата на национални купи. В югоизточната ни съседка мачът завършва при нулево равенство, но във Варна Спартак бие с 1:0 и преминава в следващия кръг на надпреварата. Там „соколите” срещат един от най-великите клубове – Манчестър Юнайтед. Във Варна Спартак губи с 2:1, а в Манчестър с 2:0.
 
Иначе Мерсин е бил в елита 11 сезона преди 1984 г. След сезон 1983/1984 отборът от Източното Средиземноморие все е участвал във втората и третата дивизии. През 2008/2009 Мерсин достига до промоция за второто ниво на турския футбол. Става шампион там два сезона по-късно и влиза в Суперлигата, където играе понастоящем.
 
Мерсин играе на 10-хилядния стадион „Тефик Сири Гюр”, но има план, според който да бъде построен нов за 30 000 души.
 
Техният основен съперник е Адана Демирспор. Аданаспор и Тарсус Идманюрду също са врагове на новия тим на Делев.
 
В момента Мерсин се намира на 8-ото място в класирането с актив от 27 точки. 43 има първият – Галатасарай, срещу който постигат нулево равенство.
 
Голямата звезда на отбора е нападателят Мерт Нобре, който идва от Бешикташ, а е играл и за Фенербахче. Той е роден в Бразилия, но притежава турско гражданство. В отбора е и бившият играч на Литекс Бето. Собственик на клуба от 2008 г. насам е Али Караманли, който притежава Международната транспортна компания. Роден е в Газиантеп през 1953 г. Мениджър е Нурулах Саджлам. Той е подписал на 22 октомври 2010. Преди това е водил Денизлиспор.
 
Мерсин (на турски Mersin) е град в централната част на южна Турция, административен център на едноименният вилает Мерсин. Разположен е на около 100 м н.в.. Пристанище на Средиземно море. Мерсин е с население от 633 691 жители по данни от преброяването през 2000 г. Мерсин е един бързо израстващ град, чиито мениджмънт му позволява индустрия, земеделие и туризъм да съжителстват заедно.

 

Времето в Мерсин е слънчево 300 дни в годината. Морето е винаги синьо и изглежда като че ли постоянно се състезава със зеленината на земята. Може да се каже, че в Мерсин има 3 сезона: пролет, лято и края на лятото. Зимата е един чужденец по тези земи, който живее високо в планината Таурус. Жители на града, живеещи тук от години, никога не са виждали сняг. През цялата година има най-много 70 мрачни, дъждовни дни. Мерсин е провинциалната столица на Турция. От западната му страна е Анталия - един от най-привлекателните туристически центрове в Турция. От изток - Адана - земеделски и промишлен център. На юг е запазена непокътната бреговата ивица на Средиземно море, а северната част е поделена между долината Анадола и планинската верига Таурус. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки