Удинезе отново е в борбата за титлата (видео)

Наполи се препъна като домакин на Чезена

Удинезе отново е в борбата за титлата (видео)

Удинезе спечели с 2:1 домакинството си на Лече от 21-ия кръг на италианската Серия А. „Бианконерите” достигнаха трудно до успеха, който ги остави в борбата за титлата. Въпреки че регистрира поражение в днешния мач на „Фриули”, отборът на Лече остави добри впечатления с представянето си и създаде доста голови ситуации пред Самир Ханданович. Българинът Валери Божинов, който се завърна в Лече, пък не бе в групата на гостите.

Двубоят стартира отлично за Удинезе. Домакините поведоха още във 2-ата минута след гол на Микеле Пасиенса с глава. Полузащитникът бе намерен от Антонио Ди Натале и с изпълнението си не остави шансове на Масимилиано Бенаси.

Лече обаче все пак успя да се вдигне на крака и да възстанови равенството. Това се случи в 26-ата минута, когато Давид Ди Микеле стреля с левия крак, а кълбото влетя неспасяемо зад Ханданович.

Удинезе се опита бързо да отвърне на удара и отново да излезе с гол напред и усилията на „бианконерите” доведоха до резултат в 36-ата минута. Асистиралият за първия гол Антонио Ди Натале отправи страхотен изстрел към вратата на Лече, а кълбото се озова в мрежата на гостите, като по този начин резултатът стана 2:1. Авансът на домакините от един гол се запази и до почивката на срещата.

През второто полувреме отборът на Лече създаде повече възможности от своя противник. Домакините имаха едва три удара към Масимилиано Бенаси, докато гостуващият тим създаде доста повече интересни ситуации пред Самир Ханданович. Въпреки че имаше добри възможности, Лече не намери правилния път към вратата на Удинезе и си тръгна без точка от мача.

Така „бианконерите” вече има 41 точки и са на третото място във временното подреждане на Серия А. Лече пък остава в зоната на изпадащите, на 18-ата позиция, с 16 пункта, на 3 зад 17-ия Сиена, който има и мач по-малко.

В друг мач от кръга Наполи пропусна да вземе ценни три точки като домакин на предпоследния в класирането – Чезена. Двубоят на „Сан Паоло” от 21-ия кръг приключи при нулево равенство.

Очаквано неаполитанци създадоха по-чистите положения в мача и владееха топката повече от своя съперник, но тимът на Валтер Мадзари така и не съумя да отбележи попадение и взе само точка от срещата.

След равенството Наполи е на 7-ото място с 30 точки, докато Чезена продължава да е в опасната зона, заемайки 19-ата позиция с 16 пункта.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки