Литекс официално зачеркна зимния полусезон с успех над Калиакра (видео+снимки)

Ловчанлии надделяха с 2:0 като гост над каварненци в отложена среща от зимния дял на надпреварата в "А" група

Литекс официално зачеркна зимния полусезон с успех над Калиакра (видео+снимки)

Отборът на Литекс победи с 2:0 като гост съперника си от 13-ти кръг на "А" група Калиакра (Каварна). Сблъсъкът трябваше да бъде игран още през ноември миналата година, но от БФС го вместиха в графика чак сега. Головете за гостите от Ловеч отбелязаха Георги Миланов през първата част и Бодуров половин час преди края.

 

Срещата започна добре за домакините, като при първата си атака те стигнаха до добра ситуация. Садула проби отдясно, след което излезе на стрелкова позиция, но се подхлъзна в най-важния момент.

 

В 18-та минута гостите откриха резултата чрез Георги Миланов, който вкара от рамките на противниковия пеналт след заучено подаване от фаул на Янев. След като поведе в резултата Литекс окончателно пое инициативата и започна да диктува темпото в сблъсъка.

 

След спокойни десетина минути обаче дойде най-сериозната ситуация за гол за домакините. В 32-та минута Садула излезе очи в очи с Пиргов и след като вратарят спаси удара му топката попадна у Бонев, който само от няколко метра на празна врата стреля над нея.

 

В продължението на първата част Маджиров демонстрира страхотен пробив покрай двама бранители в оранжево по десния фланг на атаката на Калиакра. Той се освободи и нахлу в пеналта на гостите, след което пусна кълбото по земя към Бонев, който от чиста позиция не успя отново да преодолее Пиргов.

 

През второто полувреме интрига имаше само до момента, в който Литекс покачи на 2:0. В 58-та минута гостите бяха близо до гол на Никасио, но в последния момент защитник в синьо изби в корнер. След ъгловия удар обаче нещата не можеха да бъдат отлагани повече, тъй като домакините допуснаха сериозна колективна грешка в отбрана. Бодуров бе оставен абсолютно сам на далечната греда и с глава вкара за 2:0.

 

При преднина от два гола ловчанлии демонстрираха самочувствие и рядко допускаха домакините до своя пеналт. В 81-та минута стражът на каварненци Григоров вещо спаси хубав удар на Миланов, а в продължението отново Миланов не успя да вкара след изпълнение до корнер.

 

Така съставът на Христо Стоичков взе трите точки в Каварна и се прибира с високо вдигната глава.

 

Класирането вижте тук!!! 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки