Ваня Джаферович: Благодаря за подкрепата, развълнувахте ме

Играчът на Берое говори за клуба, феновете и града дни след разочароващата си контузия в коляното

Ваня Джаферович: Благодаря за подкрепата, развълнувахте ме

През миналата седмица Ваня Джаферович скъса предна кръстна връзка на дясното коляно, след сблъсък с нападателя на Черноморец Боли. Сърцатият футболист изгледа от трибуните на стадион “Берое” равенството между Берое и Литекс. Видимо развълнуван от подкрепата на целия стадион и обичта на старозагорци, той благодари за помощта в този труден за него момент. Вижте интервюто на един от любимците на беройци. 

 

- Берое и Литекс завършиха наравно 1:1. Как видя мача?


- Мисля, че добре играха момчетата. Специално първите 15-20 минути на второто полувреме бяха много силни и там пропуснахме да вземем мача. Ако бяхме вкарали гол, щяхме да победим. Стана един хубав мач и се радвам за момчетата, че така играха.



- Точно на рождения си ден разбра, че си скъсал връзки и сега ти предстои операция…


- Много лошо, но това е живота. Не мога да избягам от моята кожа. Знам какво съм минал през последните три години и пак през това ще минавам. Това е живота, ще се боря. Искам да благодаря на феновете и хората в Стара Загора, на ръководството, на треньорите, на футболистите и на всички, че ме подкрепихте в този труден момент за мен. Много ме развълнувахте с всичко, което направихте и нямам думи. Това, което съм изживял тук в Стара Загора, и да не играя повече футбол, е достатъчно. Все пак най-хубавото нещо е да те обичат хората. 



- Какво точно се случи в 4-ата минута на срещата в Бургас?


- Направих един шпагат. Стана така ситуацията, че нападателят на Черноморец пое топката и тръгна в наказателното поле, нямаше как, щеше да нанесе удар и можеше да вкара гол. Влезнах с десния крак… Знаех, че ще е лошо. Мен винаги така ме носи играта и пак щях да го направя. Аз така играя, винаги искам да давам всичко от себе си, ако мога да играя на 100%, ще играя на 100%. Така стана ситуацията, че той ми падна върху крака и ме удари, дори бедрения мускул. Усетих, че нещо не е наред и като се върнах пак в игра знех, че положението е сериозно.



- Има ли яснота къде ще се извърши операцията?


- Не, още не е ясно. Говорихме с Илиан Илиев и Петър Хубчев за това нещо, но няма смисъл още да се определя къде ще се прави, защото имам голям оток. Заради разкъсване на мускула и удара в коляното трябва да минат 10 дни или 2 седмици, за да спадне отока и тогава да се направи операцията.



- В деня, в който бяхте на преглед в София, приятелката ти Евгения хвърли пъпчето на дъщеря ви Леа на градския стадион в Стара Загора. Няколко думи за това?


- Тя искаше да го направи. Каза, че това е за късмет. Снима го. На Евгения много и харесва града, Берое и феновете как живеят с отбора.

- Благодаря! Бързо и успешно възстановяване!

Ачиари доволен: Показахме голям професионализъм

Треньорът на Берое бе щастлив след успеха над Хебър

Берое публикува годишния си финансов отчет

Вижте подробности

Ачиари: Изиграхме много интелигентен мач, много съм доволен

Треньорът на заралии остана доволен от успеха

Берое шокира ЦСКА 1948 в Бистрица с късен гол (ВИДЕО)

Политино реализира в 88-ата минута

Добри новини за звезда на Берое, избегна затвора

Себастиан Вия има поводи за радост

Себастиан Вия: Работихме много, головете са доста важни за мен

Новата звезда на Берое изрази радостта си след успеха над Черно море

Ачиари: Направихме много добър мач, търсим нашия стил с новите играчи

Треньорът на Берое бе доволен от успеха над Черно море

ШОК ЗА ЧЕРНО МОРЕ: Берое спря "моряците" с 2:0 (ВИДЕО)

Трета загуба за варненци от началото на сезона

Първо в NS: Арда се пробва за желан от Левски

Вини Трибуле в радара на "сините"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки