Опасения за сериозна травма на Мораес тормозят медиците на ЦСКА

Голмайсторът на ЦСКА Жуниор Мораес е получил контузия на вчерашната тренировка на тима, в момента състоянието му се изяснява

Опасения за сериозна травма на Мораес тормозят медиците на ЦСКА
Голмайсторът на ЦСКА Жуниор Мораес е получил контузия по време на вчерашната тренировка на тима. Тази сутрин са били направени медицински изследвания на бразилеца, като в момента лекарският щаб на "армейците" изяснява доколко сериозна е травмата му, научи Novsport.com.

Опасенията са за скъсана вътрешна връзка, а по-леката прогноза е, че бразилецът само я е разтегнал, както бе цитиран да казва помощник треньорът на "червените" Анатоли Нанков.

Ако негативните очаквания се потвърдят, то 24-годишният футболист ще отсъства от игра минимум три седмици и така ще бъде под сериозен въпрос за дербито срещу Левски, което е точно след 3 седмици - на 29 април. 

Дотогава "червените" играят срещу Светкавица (утре), Славия (гости на 19 април) и Черно море (домакини на 22 април), а в късния следобед ще стане ясно колко точно от тези мачове ще пропусне бразилецът.

Това е поредното главоболие за старши треньора на "армейците" Стойчо Младенов, който няма да може да разчита до края на сезона на Адемар.

Сънародникът на Мораеш пък има скъсване на предна кръстна връзка и странична медиална, което налага възстановителен период от 6 до 9 месеца и ще се подложи на операция. Със скъсани връзки още е и Иван Боладо.

Още в първия пролетен кръг новото попълнение  напусна принудително двубоя с Черноморец в Бургас със скъсани връзки. 

Испанецът вече претърпя успешна операция в турската клиника Аджъбадем, с която ЦСКА подписа договор за сътрудничество в началото на полусезона, а сега по всяка вероятност същото ще стори и Адемар.

Очаквайте развитие по темата в Novsport.com!



 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки