Атанас Атанасов: Не притежаваме такъв препарат от септември насам

„Това не е допинг, има много по-силни вещества за по-добри резултати”

Атанас Атанасов: Не притежаваме такъв препарат от септември насам

Старши треньорът на Габриела Петрова Атанас Атанасов каза, че лекоатлетката не може да е взела препарата, който съдържа забраненото вещество мелдоний, по погрешка, или път умишлено да й е даден. Той категорично подчерта, че от септември 2015 г. приемът на препарата е изцяло спрян.

 

„Това, което се изписа, че сме употребявали препарата до октомври, не е вярно. Още септември е спрян приема. Ние не сме докосвали до него. Не притежаваме такъв препарат от септември насам”, каза той.

 

„Не може тя да го е взела по погрешка, или умишлено да и е даден. Единственото, което остава, е той да остава дълго в организма. Ако не е това, значи е станала сериозна грешка. От септември тя не се е доближавала до този препарат”, добави специалистът.

 

„Появи се информация, че има достатъчно голямо количество в нейната проба. Нека човекът написал това нещо, да ни каже как се е добрал до тази информация”.  

 

„Габриела тази година зимата щеше да стане световна шампионка. Беше готова да стане. Трябва да съм най-лудият, откаченият и малоумният, за да тръгна да я стимулирам с този препарат. Това не е допинг, има много по-силни вещества за по-добри резултати. С този препарат имаше добри резултати с него. В Брюксел тя го взимаше. Не знам в каква степен помага, или не, но преди да почнем аз съм се консултирам с лекаря на националния отбор. Той каза, че спомага за по-бързо възстановяване от тежките тренировки. В момента, в който бе обявен за забравен, сме престанали да го приемаме”, каза още Атанасов.

 

„На 4-и март излязоха резултатите. Попадна ли сме на препарата в сайтовете. Взели сме информация за какво може да се използва, след което се консултираме с най-големия специалист дали може да го приемаме препарата, въпреки че е разрешен. В България има достатъчно силни вещества”, допълни той.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки