Франсис Нар: Сработихме се, Левски ще е силен в Европа

На 100 процента съм зад Стойчо Стоев, обяви крилото на „сините"

Франсис Нар: Сработихме се, Левски ще е силен в Европа
Около Франсис Нар се шумеше най-вече покрай нападките на мениджъра Николай Жейнов. През цялото останало вре ме той оставаше някак в сянката на другите зимни попълнения, а всъщност прави най-сериозно впечатление и играе доста. Нар бе сред острите и добри играчи и в мача с Лудогорец, а след неговия край говори за „Меридиан Мач".
 
- Франсис, мачът с Лудогорец бе тежък и емоционален. Защо Левски не успя да победи?
- Беше хубав мач. Можехме да победим, но не успяхме. Имахме хубава подкрепа от феновете. Постарахме се да изпълним желанието на треньора и да играем бърз футбол. Сега на всяка цена трябва да спечелим следващия си мач.
 
- Ти лично игра добре и създаде ситуации. Свикна ли вече с обстановката в Левски?
- Да. Не само аз, но и всички играха добре и създадохме положения. Във футбола обаче не винаги можеш да ги реализираш. Има такива ситуации в играта. Надявам се следващия път да имаме повече шанс пред гола. Иначе аз се чувствам добре, свикнах и се старая да давам най-доброто от себе си, за да може отборът да побеждава и да върви напред.
 
- Левски не може да бъде шампион, но ще играе в Европа. Ще бъдете ли готови за изпитанията през лятото?
- Със сигурност. Когато дойдох тук, много от играчите не се познавахме, трябваше ни време да се сработим. Сега вече е различно. Започнахме да се на-пасваме, минаха почти шест месеца, откакто заиграхме заедно. През лятото ще сме много по-добри и готови за Европа.
 
- В мача с Лудогорец бе открит новият Сектор А. Имаше много хора. Как ти се видя да играеш пред цял стадион най-после?
- Беше невероятно! Атмосферата бе страхотна, хората ни подкрепяха много. Искам да ги поздравя и да им се извиня за това, че не успяхме да победим. Хората са луди по отбора, ние също по тях и затова искаме да ги зарадваме с победи в следващите няколко мача. Трябва да работим още по-сериозно.

 
- От клуба ви отправиха ултиматум да играете по-добре и да побеждавате във всички мачове до края на сезона. Това създава ли напрежение около отбора?
- Не смятам, че има някакво напрежение. Истината е, че ние трябва да побеждаваме и да играем добре без значение дали има ултиматум, или не. Знаем го отлично и ще направим всичко по силите си, за да успяваме да печелим. Няма напрежение в нас.
 
- Но този ултиматум бе и към треньора, който може да бъде сменен ако резултатите не се подобрят. Ти лично искаш ли да продължиш със Стойчо Стоев?
- Аз не решавам кой да остава и кой да си тръгва. Аз съм футболист, а Стойчо Стоев е моят треньор. Това означава, че аз го слушам и изпълнявам всичко, което той ми казва. Аз съм зад него и давам 100 процента от себе си, за да помогна и на отбора, а и на самия него. Харесвам работата на Стойчо Стоев и го подкрепям напълно.
 
- Доволен ли си от престоя си в България и ще останеш ли със сигурност?
- Аз имам договор с Левски и се надявам да го изпълня. Съжалявам, че най-вероятно няма да станем шампиони, но искам да остана и да играем в Европа. Не виждам причина да се говори за напускане.

    

Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки