Реал печели винаги дори когато не играе добре

Пред Зидан и отбора се откриват нови хоризонти

Реал печели винаги дори когато не играе добре

Това бе триумф и на агонията, която Ре­ал Мадрид прите­жава и обикновено се проявява винаги в решителни моменти, като то­зи в събота вечер. Нещо, което идва от дъното на времето, не­що, което внедри в отбора Ди Стефано и което се предава след това през поколенията. Реал не изигра в събота вечер добър мач, но начинът, по който отборът се представи и издър­жа до края с половината отбор на ръба на изнемогването, го прави достоен за оди. Със съперник срещу себе си Атлетико, който гребеше упорито срещу течението. Преди две години Атлетико удържа Реал до изтичането на 93-ата мину­та. Този път стигна дори още по-да­леч - до петата дузпа.

Преди много години, преди война­та, журналист на име Асискло Караг е написал (цитатът не е пълен, но почти), че Атлетико е отбор, който когато играе зле, винаги губи, а ко­гато играе добре, е понякога също губи. А Реал е отбор, който когато играе добре, винаги печели, а когато играе зле, понякога пак печели.

Припомних си го, веднага щом свърши срещата. Има ли нещо, кое­то е непреходно с времето? Грешка­та на страничния съдия и дузпата на Гризман в напречната греда дават право на Караг.

В случая Единадесетата вече е във витрината на Реал Мадрид, кой­то продължава легендата си. Зидан пристигна точно навреме, за да предложи изключителен модел. Не­говата смелост да разчита упорито на не много бляскав футболист като Каземиро, за да държи звездите в състава си здраво стъпили на земя­та, беше възнаградена с този успех още в първия му сезон като треньор. Той успя да преследва Барса до пос­ледния възможен момент, а сега спечелването на Шампионската ли­га заличи всичко. И пред него и Реал се откриват нови хоризонти.

Единадесетата ще остане в исто­рията като най-изстраданата купа от всички, които е спечелил Реал, като този отбор винаги намира необясни­ми сили, когато никой не го очаква. Бе много голям финал, не заради ка­чеството, а заради емоцията. Peaл беше пределно мотивиран, може би и изморен от всичките похвали, които се чуха в последно време за Атлетико с неговата солидност, интензивност, с трудните съперници, които елиминира. Реал изстрада успеха си, като допусна заслужен гол, но притиснат до стената успя да покаже пред всички гордостта си, която му позволи да изравни нещата и дори да завърши мача като по-добър от съперника си.

Алфреди Реланьо, AS

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки