Купата на Шампионска лига тръгва на обиколка в Европа

Трофеят ще премине през Румъния, Сърбия, Босна и Херцеговина, Хърватия и Унгария

Купата на Шампионска лига тръгва на обиколка в Европа

Купата на Шампионска лига тръгва на турне в Европа за осма поредна година, представена от УниКредит. Трофеят ще премине през Румъния, Сърбия, Босна и Херцеговина, Хърватия и Унгария.

От 13 септември до 30 октомври най-желаният клубен трофей в Европейския футбол ще посети 16 града в пет страни по време на превърналата се в традиция обиколка. Обиколката започва от Румъния и ще премине през Сърбия, Босна и Херцеговина, Хърватия и Унгария, а футболните фенове ще имат шанса да се снимат с легендарния трофей и да се срещнат на живо с някои от най-известните футболни звезди в шампионата.

Обиколката стартира в румънския град Яш на 13 септември, където специално оборудван камион ще се разгърне в зрелищна изложбена конструкция с внушителната площ от 200 кв. м. Купата ще бъде изложена на специален балкон, който се вижда отлично и от минувачи и предоставя възможност за невероятни снимки.

Футболните фенове ще могат да се снимат с най-престижното отличие в европейския клубен футбол, да се включат в интерактивни игри  и да разгледат вълнуваща изложба от сувенири, подписани от най-големите звезди на турнира.

Във всяка от столиците, през които ще премине Обиколката на Купата, феновете ще могат да се срещнат и снимат с някой от посланиците на UEFA Champions League, които са бивши футболни легенди. Тази година Обиколката ще има и по-нетрадиционни спирки – в бизнес локации, търговски центрове и други, като целта е повече почитатели на футбола да могат да се докоснат до мечтания трофей.

През декември миналата година Купата на Шампионска лига премина и през България за трети път, след като бе у нас през 2009 и 2013 г. Хиляди фенове успяха да си направят снимки с трофея в София, Бургас и Варна, а жители и гости на столицата имаха възможност да се видят на живо и да получат автограф от официалния посланик на  Обиколката – футболната легенда Луис Гарсия.

За периода от 2009 до 2015 г. повече от 600 000 души са се възползвали от шанса да видят на живо трофея в редица европейски страни.

Ивет Лалова показа бебето (ВИДЕО)

Родната лекоатлетка бе изписана от болницата

Черно море призовава феновете си да се включат в благотворителна инициатива

За Великден, вижте какво пишат „моряците“

ПРЕКРАСНО! Ивет Лалова стана майка

Роди се Тиаго Колио

Щастливият Стоичков обяви, че ще става дядо за втори път

Малката му дъщеря Христина е бременна, а бебето ще се появи на бял свят през октомври

Скандал с изнасилване разтърси Висшата лига!

Двама футболисти са задържани от полицията

ЦСКА отбеляза Деня на Земята

„Благодарим на всички, които се включиха в нашата кампания и върнаха дрехи за рециклиране“

Райс защити половинката си, тя изтри всичко от мрежата

„Жена ми е любовта на моя живот и за мен няма начин тя да стане по-добра"

Каранга на парти преди Арда – ЦСКА

Вижте подробности

Григор преодоля страховете си и изкара книжка за яки мотори

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки