Нова управа, стар стил на управление

В Левски си имат Желязната синя лейди, но отново ще бъде тайна откъде идват пари, на кого се дължат пари и колко

Нова управа, стар стил на управление

Това, за което се бореха някои запалянковци на Левски в послед­ните години - прозрачност в управлението, продължи твърде кратко. Вче­ра се върна старият начин на ръководене на клуба. И куриоз­ното бе, че в съобщителен стил научихме не друго, а за нов Управителен съвет. Естествено, както си му беше редът в стария принцип на уп­равление, да речем при Тодор Батков, никой от „Герена" не счете за необходимо да обясни на привържениците защо точ­но така се действа или поне да представи новите членове на управата. Ако не официал­но на пресконференция, както би било редно, поне с няколко изречения в официалния сайт.

Както си беше едно време, никой не разбра кога точно Надзорният съвет се е събрал и е гласувал новия Управителен съвет. Има ли протокол от това заседание или такова изобщо не е имало, както си беше преди? Пък и още никой не обяснява защо в Търговския регистър все още не са вписа­ни промените от Общото събрание. И не е ясно старият или новият Надзорен са избра­ли 5-членния УС. И изобщо на „Герена" отново се спусна ин­формационната мъгла.

На първо четене изникват притеснителни въпроси, пър­вият от които не е толкова за финансовото състояние на клуба, което в общи линии е известно като нецветущо. До този момент никой от ново­то ръководство не е сложил на масата рамки на бюджет, никой дори не е подхвърлил конкретни цифри, очаквания за приходи, за разходи, как ще се покриват дупките. На всич­ки тези въпроси досега имахме отговори, макар и в недос­татъчно прав текст, защото фенските организации в стре­межа си да бъдат коректни ка­то пълноправни участници в Управителния съвет явно в името на спокойствието или твърде късно са ни информи­рали за начина на финансиране, или не са знаели всичко нав­реме. И все пак - благодарение именно на широкия УС се раз­бираше, че бюджетът за зап­лати отново е скочил почти тройно, че клубът отново из­ползва заеми, че се прескача Ус­тавът да не се харчат пари над определена граница, без су­мата да бъде гласувана. За да стане ясно в крайна сметка, че едни около 20 милиона лева продължават да тежат на клу­ба.

И така: Честит нов изпъл­нителен директор на Левски! Какво се случи с Константин Баждеков и защо точно адво­катката на клуба е негов наследник? В такива случаи обик­новено хората си мислят, че дружеството най-вероятно има подписвач на документи. Когато една фирма си назначи за Изпълнителен директор юрисконсулта, това означава, че този човек ще е много изпълнителен и малко дирек­тор.

Но нали традициите са за това, за да се нарушават. Ес­тествено, далеч сме от мисълта, че Спас Русев просто е хвърлил зарове и се е паднал номерът на Диана Иванова. Той със сигурност добре е преценил кандидатурата на да­мата, включително и това как това назначение ще бъде прието от синята футболна общественост. А може би Иванова е достатъчно зряла и готова за новото предизвика­телство и тепърва ще видим коренна промяна в оператив­ното управление на клуба и непознати досега на „Герена" действия по отношение на спортния маркетинг. Би било отлично за Левски новият изпълнителен директор да по­каже страхотен нюх за това как се печели от спорт и как дружеството да стъпи на съв­сем друго стъпало и като фи­нансово развитие, и като спортни резултати. Може пък Иванова да се окаже един вид Желязна лейди и да сложи всички в клуба в ъгъла и да управлява със завиден замах и да превзема стъпало след стъпа­ло, докато не изкачи сините на върха.

Желю Станков, „Тема спорт”

Кой и защо не иска Добруджа в Efbet лига

На тима от Добрич предстоят жестоки финални битки в първенството

Костов вече стреля по всички

Треньорът на Левски безпощаден в критиките си

Бий, за да те уважават

В Левски плачат, защото друго не могат да направят

Бият Левски като тупан, а въпросите му виновни

Какво каза и какво не каза Костов след поредното разочарование

Г-н Сираков, това ли ви е звездната селекция?

Собственикът на Левски засипа с комплименти новите преди...10 дни

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки