Имахме късмет срещу Базел, призна Унай Емери

"Първото полувреме беше много трудно за нас"

Имахме късмет срещу Базел, призна Унай Емери

Старши треньорът на Пари Сен Жермен Унай Емери заяви след домакинската победа над Базел в Шампионската лига, ще се надява отборът да заиграе още по-добре в следващите седмици.

"Имахме прекалено голям респект към Базел в началото и съперникът показа, че може да бъде опасен. Първото полувреме беше много трудно за нас и затова минималното предимство, с което се оттеглихме на почивка, беше добър резултат. През втората част играхме много по-добре, създадохме доста положения и още на два пъти реализирахме голове. Ще се постараем в следващите седмици да подобрим представянето си. Още в неделя ни чака голям мач срещу Марсилия", коментира Емери.

С успеха Пари Сен Жермен дели първото място в групата с Арсенал с по 7 точки, а Базел и Лудогорец имат по 1 точка. "Имахме проблеми в началото срещу Базел. Хубавото е, че успяхме да се съберем и да поведем в резултата малко преди почивката. В Шампионската лига слаби отбори няма. Всички мачове са трудни. Базел игра компактно през първото полувреме, но след почивката ние намерихме играта си и получихме повече пространства. Моят гол стана след грешка на съперника, но в такива ситуации е нужно правилно да се възползваш от своя шанс", заяви Моура, който вкара за 2:0 в 62-ата минута и до голяма степен предреши мача. Бразилецът се разписа с удар от 13-14 метра, след като Марек Сухи изчисти лошо ниско центриране на Блес Матюиди от дясно.

Анхел Ди Мария откри резултата пет минути преди почивката, след като Матюиди проби от ляво и почти от аутлинията пусна остър пас към границата на малкото наказателно поле. Бранителите на швейцарците не се ориентираха добре в ситуацията и Единсон Кавани отклони към Ди Мария, който от десетина метра простреля Томаш Вацлик. Кавани оформи класическия успех в третата минута на добавеното време от дузпа, след като уругваецът беше препънат в пеналта от Михаел Ланг.

В Лондон: Съдят служителка на Реал

52-гидишна охранителка е обвинена в нападение след финала на ШЛ

Решено: УЕФА пуска Сити и Юнайтед в евротурнирите

Вижте подробности

Винисиус е №1 в Шампионска лига

УЕФА оповести отбора на сезона в турнира

В Лондон: Съдят трима за нахлуване на терена на „Уембли“

Общо 56 души са арестувани преди, по време и след финала на ШЛ

Над 50 арестувани на финала в Шампионска лига

Привърженици нахлуха на терена още в началото на мача

Феърплей! Барса честити на Реал

"Белия балет" с 15-а титла в Шампионска лига

15-та! Реал (М) пак е властелинът на Европа (ВИДЕО)

"Кралският клуб" надви Борусия (Д)

Фенове на Реал блокирани на летището в Мадрид

Заради проблем с полета за Лондон

Гарет Бейл с категорична прогноза за финала в Шампионска лига

Бившият играч на "белия балет" убеден в триумфа на испанците

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки