Бижутера е на минута от европейски рекорд

Ако запише дори една минута довечера срещу Сараево, той ще изпревари по този показател бившия капитан на сините Елин Топузаков

Бижутера е на минута от европейски рекорд

Най-опитният в състава на Левски Христо Йовов ще има днес възможността да стане футболистът с най-много мачове за български отбори в евротурнирите.

Ако запише дори една минута довечера срещу Сараево, той ще изпревари по този показател бившия капитан на сините Елин Топузаков, с когото до момента имат еднакъв актив. Бижутера има 65 мача на сметката си, от които 49 са с екипа на Левски, а 16 - с този на Литекс.

Христо Йовов е на 3-о място във вечната ранглиста на сините по брой на участия в Европа и на 9-о по отбелязани голове със 7 попадения. Той се е разписал и два пъти като играч на Литекс. Дебютът му в евротурнирите със синята фланелка е на 22 август 1995 г. при загубата от Динамо Букурещ с 0:1 на „Герена".

Последният пък бе миналата година в реванша срещу Спартак Търнава. Тогава Левски отпадна след изпълнение на дузпи, като именно Йовов направи решителния пропуск от бялата точка. Новият капитан на Левски Станислав Ангелов ще се изправи за трети път срещу босненски съперник в Европа.

Преди Сараево Пелето е играл срещу техния градски съперник Железничар в квалификациите за Шампионската лига през 2001 г. Ангелов взе участие и в единия мач през 2005-а срещу Модрича. Той е на 5-о място във вечната ранглиста на Левски по брой на мачовете в Европа. До момента Пелето има 43 участия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки