Кевин де Бройне пропуска дербито с Манчестър Юнайтед заради травма

Пабло Сабалета също няма да бъде готов за мача с Юнайтед

Кевин де Бройне пропуска дербито с Манчестър Юнайтед заради травма

Полузащитникът на Манчестър Сити Кевин де Бройне ще пропусне предстоящото дерби с Манчестър Юнайтед за Купата на Лигата в Англия заради травма в прасеца, съобщи мениджърът на "гражданите" Пеп Гуардиола.

 
25-годишният белгиец е получил удар по време на неделното равенство 1:1 със Саутхямптън, като по всяка вероятност ще пропусне и мача с Уест Бромич през уикенда.
 
Бранителят Пабло Сабалета също няма да бъде готов за мача с Юнайтед, но Венсан Компани ще може да излезе като титуляр срещу "червените дяволи" в сряда.
 
„Той има контузия в прасеца и няма да може да играе срещу Манчестър Юнайтед. Надявам се, че той ще може да играе срещу Уест Бромич и Барселона“, коментира Гуардиола.
 
„Пабло също няма да може да играе срещу Юнайтед. Мисля, че Компани ще може да играе, но не знам дали ще излезе титуляр. Със сигурност ще направим някои ротации в състава.“
 
„Дерби като дерби. Винаги е специално. Ще има ротации в състава. Някои играчи ще получат почивка, а други шанс за игра. Първо защото те заслужават шанс, а второ защото последният ни мач бе много труден. Срещу Саутхемптън част от играчите бяха изморени. Все още не съм избрал кои играчи ще получат почивка. Винаги очаквам най-доброто от Юнайтед. Този отбор разполага с много качество и опит. Винаги е трудно да се изправиш срещу Манчестър Юнайтед. Жозе Моуриньо е много опитен специалист. Нямам никакво съмение относно качеството, което притежава Манчестър Юнайтед. Наясно сме, че е много трудно да се спечели всеки един мач“, каза още Хосеп Гуардиола.
 
Манчестър Сити е в серия от 5 мача без победа във всички турнири. "Гражданите" обаче вече победиха веднъж съперника си през сезона, когато спечелиха на "Олд Трафорд" с 2:1 в началото на септември.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки