ЦСКА назначава методист на ДЮШ

Бившият шеф на школите на Берое и Локо (Пд) Митко Джоров започва работа тази седмица

ЦСКА назначава методист на ДЮШ

48-годишният специалист Митко Джоров ще бъде назна­чен за главен методист на школата на ЦСКА, разбра "Те­ма Спорт". Пловдивчанинът ще започне работа тази сед­мица, като вече има договор­ка с клуба. Той ще действа в тясна връзка с главния мени­джър на школата Стефан Яръмов и треньорите в ДЮШ. Ос­новна задача пред Джоров е да изготвя програми за тре­нировъчния процес, да прави анализи на мачовете и като цяло да подпомага наставни­ците в тяхната дейност.

Джоров има солидна визит­ка, като е считан за един от най-добрите родни специали­сти в областта на детско-юношеския футбол у нас. Той работи с подрастващи вече над 20 години. В последните два сезона Джоров бе шеф на школите на Берое и Локо Пд. Джоров пое тази на заралии на 9 юни 2014 г., като се за­държа до ноември 2015 г. Ня­колко дни след като напусна Стара Загора, бе обявено, че поема ДЮШ на Локо Пд, като това стана факт официално на 1 декември 2015 г. Той бе­ше и треньор на набор 2001 г. заедно с Васил Ангелов. Изне­надващо обаче бе освободен в края на май тази година, а ро­дители писаха до ръковод­ството в негова подкрепа. Джоров е притежател на ли­ценз УЕФА "Про", който му по­зволява да води отбори в Пър­ва лига.

Той е роден на 11 февруари 1968 г. в Пловдив. Като играч носи екипа на местния Спар­так. Още през 1994 г. завърш­ва специалност "Треньор по футбол" в Националната спортна академия. В същата година започва работа в шко­лата на Ботев Пд, където остава до 2003 г. След това преминава и в друг отбор от града под тепетата - Ботев 2002. От 2005 до 2012 г. е треньор в школата на Спар­так Пд. А през шампионат 2012/13 г. поема първия състав на Видима-Раковски Се­влиево във втора дивизия. След това е начело и на Евро-колеж Пд в третото ниво.

Сред отличията му са две купи на БДС, извоювани като треньор на Спартак Пд през сезони 2007/08 и 2011/12 г., както и вицешампион на Бъл­гария със същия клуб през сезон 2010/11. Негови възпитаници са над 10 професионални фут­болисти, родени между 1986 и 1994 година. Сред най-популяр­ните имена, които минават през него, са Тодор Тимонов и Дормушали Саидходжа, които играха за ЦСКА. Негови кадри от престоя му в Спартак Пд пък са Лазар Марин (сега на "Армията") и Радослав Тер­зиев, който е титуляр в Бо­тев Пд.

Шеф на ЦСКА пожела успех на Лудогорец в Европа

Европейско поведение от "червените"

Орманджиев: ЦСКА има подсигурен бюджет за години

„Има пари за стадион, за школа, за първия и за втория отбор“

Сензационна новина за ЦСКА

Емблемата има нов собственик

Георги Минчев за ЦСКА: Скоро ще е ясно

Таранът говори на прибиране от Букурещ

Стойчо Младенов: Илиан извлича максимума от всеки един национал

"Надявам се скоро да се класираме на голям футболен форум"

Свирепа санкция чака ЦСКА

Парична глоба и лишаване от домакинства грози "червените"

Кюстендилеца: Сцените бяха грозни, но това е доказателство, че ЦСКА е жив!

Лидерът на Сектор Г даде мнението си за баталните изцепки на феновете

Фенове на ЦСКА скочиха на директор (ВИДЕО)

За чужди грешки отговорност не мога да нося, обяви Филипов

Орманджиев: Срам! Бесен съм! (ВИДЕО)

Ще направим отбор, обеща директорът на ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки