Сензациите в пресата: Левски чака отговор от Майнц за Неделев

Ботев опитва да прецака Верея за Мартин Тошев, Черно море привлича чешки исполин

Сензациите в пресата: Левски чака отговор от Майнц за Неделев

Сензациите в родната спортна преса на 3 януари, вторник, 2017 година:

Меридиан мач: На „Герена” чакат отговор от Майнц за Неделев

Левски чака от­говор от Майнц 05 и развитие по сделката с Тодор Неделев в близки­те дни. Информа­цията за прегово­ри между двете страни се появи в последните дни на старата година и се считаше, че ед­ва ли има някаква истина.

Пред „Меридиан Мач" обаче тре­ньорът на „сините" Елин Топузаков на практика призна, че иска футболис­та в състава си, макар да отказа да навлезе в по-голяма конкретика.

„Тодор Неделев е прекрасен фут­болист, неслучайно е национал. Не мога обаче да ви кажа нищо кон­кретно, защото в крайна сметка той си има клуб, който държи правата му, а и клуб, в който е под наем. Трябва да има уважение, а и на този етап все още няма не­що конкретно, което можем да об­явим", разкри То­пузаков пред „Ме­ридиан Мач".

Очевидно обаче от Левски действи­телно ще пробват да привлекат кри­лото. Дали това ще се случи не е ни­как ясно, като проблем може да бъде и фактът, че Неделев е идол на бултрасите и труд­но ще сенавие да отиде в един от най-омразните за Ботев отбори. Ин­тересът обаче е налице.

Меридиан мач: „Жълто-черните” дърпат Мартин Тошев от Верея

Треньорът на Бо­тев Николай Киров -Белия и ръководс­твото на клуба правят опит да убе­дят нападателя Мар­тин Тошев да се от­каже от уж договоре­ния трансфер във Верея и да пристигне в Коматево за про­летния дял от пър­венството.

„Жълто-черните" вече усиле­но търсят нов напа­дател, който да заме­ни договорения за Лудогорец Жоао Пауло. Малко преди Нова година се поя­ви информация, че юношата на ЦСКА, който през миналото лято премина от Пи­рин в Ерцгебирге Aye е дал дума на новака от Стара Загора. В Ботев обаче вярват, че играчът ще предпочете тях.

В първите работни дни от годината той трябва да разтрогне договора си с гер­манския втородивизионен тим. 26-го-дишният футболист записа само четири двубоя във Втора Бундеслига през есе­нта и така и не успя да се наложи в със­тава, на който стар­ши треньор е Павел Дочев.

Меридиан мач: Черно море привлича чешки исполин

Черно море е на път да осъществи първи сериозен трансфер, като привлече чешкия вратар Войтех Щром. Високият 192 сантиметра вратар е роден на 3 май 1988 година и вече е до­говорил личните си условия с „моряци­те". Той ще премине медицински прегле­ди тези дни и ако всичко е наред, ще подпише договор и на 9 януари ще за­почне подготовка с новите си съотбор­ници.

Щром за последно е пазил на ти­ма Карвина и е пре­минал през Оломоуц и Баник. Така чеш­кият исполин трябва да замени сънарод­ника си Пржемислав Коварж, който бе сред любимците на треньора Георги Иванов.

В дните около Но­ва година станаха ясни и контролите на Черно море, кои­то ще отборът ще изиграе в Гърция. Проверките ще бъ­дат пет и първата ще е срещу третодивизионния местен Аризеа на 21 януа­ри. Четири дни по-късно „моряците" ще премерят сили с Кардия, на 28 януари съперник на варненци ще бъде вто­рият отбор на ПАОК, на 31 януари двубоят ще е с Ираклис. Последни­ят спаринг е с Арис на 2 февруари. Тре­ньорът на Черно мо­ре Георги Иванов събира футболисти­те на 9 януари.

Тема спорт: Скондрас се отдалечава от „Герена”

Все по-малка става веро­ятността десният защит­ник на ПАОК Янис Скондрас да акостира на стадион "Ге­орги Аспарухов". Той е много близо до подпис с кипърския Аполон Лимасол, съобщават медиите на Острова на Аф­родита.

Бившият младежки национал на Гърция бе желан от сините през декември, но отказа да премине пробен период в отбора. Вместо това гръцкият бранител се опитва да си уреди тран­сфер в кипърския Аполон. Скондрас има и високи фи­нансови изисквания, като желанието му е да взима около 300 000 евро годишно, което трудно щеше да му бъде предложено от синьото ръ­ководство и той едва ли би се навил да акостира в Бълга­рия.

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

От ЦСКА: При нови ексцесии дербито ще е без фенове

„Червените“ с официална позиция

Левски иска петима да преподпишат, връща ас за дербито

Ел Джемили също ще бъде привикан от ръководството

Костов: Не сме толкова спокойни (ВИДЕО)

Треньорът на Левски говори след 1:0 над Берое

МЪКА! Забравен герой спаси Левски (ВИДЕО)

Фадига носи 1:0 над Берое, Сектор "Б" остана празен

Уелтън блести в Япония, даде асистенция за успех на Гамба

Бразилецът изигра силен мач

Сираков: Главницата към НАП е погасена, няма опасност от фалит

„За първи път от поне 10-15 години Левски няма лихвоносни задължения към НАП“

Левски е подновил интереса си към вратаря на Пирин

Украинският страж може да засили конкуренцията на "Герена"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки