Вземете само нападател, но добър!

Всички финанси трябва да бъдат вложени в нападател на "Герена"

Вземете само нападател, но добър!

 Натрапчива нетърпеливост във феновете на Левски започва да се наблюдава още със старта на подготовката. И то, защото „сините" имат едно ново попълнение, при това не толкова атрактивно и от родния шампионат - Амаду Сукуна. В това да няма селекция има също толкова плюсове, колкото и минуси.

Само че на „Герена" до болка свикнахме всяка зима и всяко лято да чакаме по 6-7 нови и още толкова изгонени, че сега когато ги няма попълненията, си става една миниреволюция. А всъщност на „Герена" трябва да се поучат от това как го правят големите отбори, или поне да погледнат у нас как го прави Лудогорец. Първо начинът да изградиш отбор не е като през 6 месеца подменяш по 6-7 футболисти. Второ - дори да имаш финансите да го сториш, зимата не е моментът за радикална промяна. Тези неща се правят лятoто, преди старта на сезона, когато предлагането е огромно. И трето Левски има добър, отбор, в който е достатъчно да се добави още малко.

Ако приемем, че желанието на Топчо бъде изпълнено и Лукин остане, заедно с Александров и Пиргов, Левски няма да има нужда от централен задник. Може да се помисли за алтернативи вляво и вдясно на отбраната, но това не е болка за умиране.

В халфовата линия класата е налице, а Сукуна ще даде още опции на двата фланга и зад нападателя, където е по-силната му позиция. Така стигаме до единствената функция на терена, в която Левски трябва да вложи всичко - голмайсторът. В интервюто, което даде за „Меридиан Мач", го каза и самият Елин Топузаков. Левски стигна ниво, в което може да контролира мачовете, поне у нас, да е стабилен отзад и да създава десетки положения пред вратата на съперника. Проблемът е, че няма кой да ги вкара.
 
Оттам дойдоха всички неудачи на тима през първия полусезон. Бабатунде Адениджи е инвестиция в бъдещето и при правилна работа ще струва много пари, но на този етап не е достатъчен. На „Герена" пробваха да минат тънко със свободния Мицански, не се получи и сега пак са на пазара. Този път обаче си заслужава да вземат всички пари, с които разполагат и за трансфери, и за заплата, и да ги дадат на един футболист, който да прави разликата. Това е пътят.

 
Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

От ЦСКА: При нови ексцесии дербито ще е без фенове

„Червените“ с официална позиция

Левски иска петима да преподпишат, връща ас за дербито

Ел Джемили също ще бъде привикан от ръководството

Костов: Не сме толкова спокойни (ВИДЕО)

Треньорът на Левски говори след 1:0 над Берое

МЪКА! Забравен герой спаси Левски (ВИДЕО)

Фадига носи 1:0 над Берое, Сектор "Б" остана празен

Уелтън блести в Япония, даде асистенция за успех на Гамба

Бразилецът изигра силен мач

Сираков: Главницата към НАП е погасена, няма опасност от фалит

„За първи път от поне 10-15 години Левски няма лихвоносни задължения към НАП“

Левски е подновил интереса си към вратаря на Пирин

Украинският страж може да засили конкуренцията на "Герена"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки