Деса го удари на живот, иска временна картотека

Поне от ме­сец футболистът не е бил с топка в крака и тренира са­мо за "удоволствие" в родния си град.

Деса го удари на живот, иска временна картотека

Бившият футболист на Левски Хеан Деса оче­видно в последно време се занимава с всичко друго, но не и с футбол. Медиите в Перу го търсят навсякъде, за­щото се интересуват какво се случва със смятания за един от най-обещаващите таланти в Латинска Амери­ка. По този случай местното издание "Депор" направи проучване.

Оказва се, че поне от ме­сец футболистът не е бил с топка в крака и тренира са­мо за "удоволствие" в родния си град. Вместо да се стреми да възроди западащата си ка­риера, Деса се е отдал в пъл­на степен на безгрижния жи­вот. През деня той гледа но­вородената си дъщеричка, която видя бял свят през дек­ември 2016-а, а през нощта се забавлява с приятели и обикаля клубовете в страна­та, където консумира сериозно количество алкохол. Наскоро местното издание "Ел Популар" публикува сним­ки на Деса с бившата тан­цьорка Евелин Вала. Според "Депор" единственият му до­сег с футбола бил преди око­ло месец, когато гледал мач на трибуните. Перуанецът явно е осъзнал, че скоро няма да може да пипне топка, за­щото, ако някой клуб го иска, ще трябва да плати обезще­тение на Левски. Това е поч­ти невъзможно, тъй като ед­ва ли някой отбор би риску­вал да вземе играч, който до­ри не тренира.

Деса бе привлечен в Левски още преди края на миналия сезон, За последно той бе играл във френския Монпелие. Хеан обаче закъсня да пристигне за лятната подго­товка и още тогава показа, че с него трябва да се има ед­но наум. След това бившият перуански национал често бе преследван от контузии. Най-скъпо платеният играч на сините изигра само 13 сре­щи във всички турнири, от­белязвайки 1 гол в купата на страната. От Левски бяха решили да го гонят, но в крайна сметка бившият треньор на отбора Елин То-пузаков убеди ръководство­то да го остави и за пролет­та. Деса, който в родината си е наричан Лудия, обаче та­ка и не пристигна за зимната подготовка. След месец не­явяване на работа Левски го уволни дисциплинарно и от­несе случая към фИфА. В мо­мента двете страни реша­ват спора си пред световна­та централа. Деса е потър­сил помощ от перуански ад­вокат, който да го защита­ва. Но и той го е уверил, че може да играе само с времен­на картотека за някой от­бор, а желаещ на хоризонта все още не се е появил.

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

От ЦСКА: При нови ексцесии дербито ще е без фенове

„Червените“ с официална позиция

Левски иска петима да преподпишат, връща ас за дербито

Ел Джемили също ще бъде привикан от ръководството

Костов: Не сме толкова спокойни (ВИДЕО)

Треньорът на Левски говори след 1:0 над Берое

МЪКА! Забравен герой спаси Левски (ВИДЕО)

Фадига носи 1:0 над Берое, Сектор "Б" остана празен

Уелтън блести в Япония, даде асистенция за успех на Гамба

Бразилецът изигра силен мач

Сираков: Главницата към НАП е погасена, няма опасност от фалит

„За първи път от поне 10-15 години Левски няма лихвоносни задължения към НАП“

Левски е подновил интереса си към вратаря на Пирин

Украинският страж може да засили конкуренцията на "Герена"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки