Започна изграждането на стадиона в Крупник

Започна изграждането на супермодерния стадион в Крупник, стартът на строително ремонтните дейности бе даден по стара традиция с водосвет и блага питка

Започна изграждането на стадиона в Крупник

Започна изграждането на супермодерния стадион в Крупник, стартът на строително ремонтните дейности бе даден по стара традиция с водосвет и блага питка. Кметът на община Симитли Апостол Апостолов удари бутилка шампанско в лопатата на багера при първа копка, предадоха от пресслужбата на града.

„Понсстройинженеринг” ЕАД е изпълнител на строително-ремонтните дейности по реконструкция на съществуващите футболно игрище и лекоатлетическа писта, изграждане на модерна административна сграда с конферентна зала, спортно възстановителен център, нови трибуни, паркинги за спортисти и фенове.

Реализацията на проекта ще възроди спортната дейност в село Крупник и в региона, ще повиши предлаганите условия за спорт.

Мащабната инвестиция за 2 843 370.92 лв. се реализира по проект на община Симитли „За младите хора и тяхното бъдеще” с акроним FUTURE, финансиран по договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ В1.13.13 от 16.06.2011 г. от Програмата за европейско териториално сътрудничество България - Гърция 2007 - 2013 г. 
 
До една година полуразрушената база на стадион „Спартак” в село Крупник ще се превърне в модерен спортен комплекс на европейско ниво. Комплексът ще отговаря на всички изисквания, включително за домакинство на мачове от Европейските клубни турнири- с големи и хубави съблекални и помещения за треньорски и съдийски състави; модерна административна сграда с мултифунклионална и конферентна зала; спортно-възстановителен център; подменено тревното покритие на стадиона; нови трибуни с до 2 500 седящи места; изграждане на два обособени входа на комплекса и разделяне на потоците, зрителите на отбор домакин и отбор гост при провеждането на спортни мероприятия.

„До една година тук ще има едно съвременно модерно спортно съоръжение. Нови стадиони през последните 20 години не знам да са се строили в България, като изключим реновацията на стадиона на Литекс и единственият нов стадион, който е построен след 1989 година- стадион „Лазур” в Бургас. Така че това ще бъде втория стадион след Лазур, който се строи в България през последните 20 години”, коментира кметът на община Симитли Апостол Апостолов.

И името на проекта „За младите хора и тяхното бъдеще”, по който се реализира мащабната инвестиция, красноречиво говори за цялостната политика на кметския екип в община Симитли, водена през последните години – приоритет са децата и подрастващите и създаване на условия за младите да останат в родината си.

В пълен състав тимът на общинския „Септември” Симитли, начело със спортно-техническия щаб бяха на първа копка на новия спортен комплекс в Крупник. Септемврийци не крият амбициите си да търсят място в големия футбол. „Както кмета прави всичко за общината крачка по крачка, така и нашият отбор. Трябва да извървим доста дълъг път, няма да правим гръмки обещания, времето ще покаже. Всеки има право да мечтае, знаете мечтите на Септември и на Симитли никога не спират. Защо не А-група, защо не и участие в европейския шампионат? С класирането ни за полуфинала за купата на България през миналия сезон ние показахме, че „Септември” Симитли не е отбор за подценяване. Надявам се с общи усилия на целия отбор да можем да възнаградим и ние грижите на кмета и общинското ръководство за развитието на футбола и младите хора в общината”, коментира старши треньорът на „Септември” Симитли Стефан Гошев.
Официално: Преместиха 2 мача от Втора лига

Срещите ще се играят в понеделник, вместо в събота

Ето какво иска собственикът на „соколите“ от играчите

Вижте подробности

Беласица вкара 2 гола и пропусна дузпа срещу  Лудогорец ІІ и се отдалечи от опасната зона

Бела вече диша по-спокойно за оцеляването си във Втора лига

ОБЗОР: Струмска слава отложи промоцията на Септември

Янтра отново не победи след 1:1 срещу Спортист Своге

Марица (Пловдив) се раздели с трима

Още преди края на сезона

ЦСКА 1948 II засили Черноморец (Бс) към аматьорите, Спартак (Варна) се върна към победите

Вижте как завършиха мачовете от Втора лига днес

Росен Кирилов с дилема преди мача с Литекс

Треньорът на Спартак Варна все още не е решил кой да играе на левия бек

Треньорът на „соколите“ се колебае за украинец

Вижте подробности

Петкратен шампион на България освободен от Марица

И Янко Ангелов си тръгва от клуба

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки