Голямата цел пред Гришо

Димитров заема 11-о място в класацията на за сезона

Голямата цел пред Гришо

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се надява в края на сезона за първи път да заслужи място на Финалния турнир на АТП на осемте най-добри през годината в Лондон през ноeмври.

 

Димитров заема 11-о място в класацията за сезона, след като в края на февруари беше втори, но изпадна от осмицата на 29 май след колебливи резултати на клей.

 

"Една от големите ми цели са финалите на АТП в Лондон. Винаги съм преследвал участие там. Било ми е като мечта, която засега ми убягва. За това се състезаваме всички. Постоянството е важно. Бях втори (в класацията за сезона), но в един момент вече съм девети. Все пак все още е средата на годината. Трябва да постигна по-добри резултати в следващите седмици. От сезона на трева трябва да покажа, че работя правилно, да дам заявка за нещо повече. Ясно е, че нищо не се дава даром, а трябва да се бориш", коментира Димитров за официалния сайт на АТП.

 

26-годишният хасковлия днес стартира сезона си на трева срещу поляка Йежи Янович във втория кръг на турнира в Щутгарт, където е поставен под номер 2.

 

"Това е един от най-любимите ми периоди от годината. Тази настилка е много специална. Тревата се промени малко през годините, но е вълнуващо време за всички. Има само 3-4 турнира, сезонът е малко кратък, но се старая да да му се насладя максимално", коментира Димитров.

 

"Всеки тревен корт е различен, някои са по-бързи, други - по-бавни, с повече трева, или топката отскача по-високо...Сервис-воле ще прилага много често, нещо което не използваш често на другите настилки", допълни той.

 

Димитров вече има две титли през сезона, които спечели в първите два месец, но на червено не успя да се представи добре.

 

"Играх невероятен тенис в началото годината. Като цяло не съм крайно разочарован от сезона си на червено. Да, резултатите можеха да бъдат по-добри. Но нямах и късмет в доста мачове. Имах аванс от сет или пробив, но не успявах да ги спечеля. Последните 5-6 месеца отнеха много от мен и физически и психически. Очаквах подобен спад, така да се каже. Случи се, но мисля, че пак съм на прав път. Направих нужните корекции в много детайли от играта си. Надявам се да имам успех", каза той.

Ивет Лалова показа бебето (ВИДЕО)

Родната лекоатлетка бе изписана от болницата

Черно море призовава феновете си да се включат в благотворителна инициатива

За Великден, вижте какво пишат „моряците“

ПРЕКРАСНО! Ивет Лалова стана майка

Роди се Тиаго Колио

Щастливият Стоичков обяви, че ще става дядо за втори път

Малката му дъщеря Христина е бременна, а бебето ще се появи на бял свят през октомври

Скандал с изнасилване разтърси Висшата лига!

Двама футболисти са задържани от полицията

ЦСКА отбеляза Деня на Земята

„Благодарим на всички, които се включиха в нашата кампания и върнаха дрехи за рециклиране“

Райс защити половинката си, тя изтри всичко от мрежата

„Жена ми е любовта на моя живот и за мен няма начин тя да стане по-добра"

Каранга на парти преди Арда – ЦСКА

Вижте подробности

Григор преодоля страховете си и изкара книжка за яки мотори

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки