Мач за Суперкупа в родния баскетбол

Двубоят ще се състои в столичната зала "Арена Овергаз"

Мач за Суперкупа в родния баскетбол

 Мач от Суперкупата на Националната аматьорски лига по баскетбол - НАЛБ ще се играе в събота. Двубоят ще се играе утре от 16:00 часа в столичната зала "Арена Овергаз".

 
Един срещу друг ще се изправят Норт Уест и Ботев 2012.
 
 
Съставите на двата отбора за срещата могат да бъдат открити в сайта на НАЛБ, като именно с тези състави тимовете ще се състезават и в първенството на НАЛБ през сезон 2017/2018.
 
Ботев 2012 спечели турнира за купата на НАЛБ през сезон 2016/2017, с което извоюва правото си да се бори и за Суперкупата на НАЛБ.
 
 
Норт Уест пък завърши на трето място в първенството на НАЛБ в София през сезон 2016/2017, а това място даде право на участие на отбора и на турнира „Веселин Господинов“, организиран от Националната аматьорска лига по баскетбол. Отборът на Норт Уест завърши на второ място в турнира, губейки финала от тима на Брикс и приятели. Отборът на Брикс и приятели обаче беше сформиран, за да вземе участие в турнира „Веселин Господинов“ и няма да участва в първенството на НАЛБ за сезон 2017/2018. Затова и Норт Уест получава правото да играе в двубоя за Суперкупата на НАЛБ.
 
 
Това е второ участие на Норт Уест в двубоя за Суперкупата и първо такова за Ботев 2012. Досега Брикс е единственият носител на Суперкупата – 2 пъти.
 
Организаторите припомниха, че от Националната аматьорска лига по баскетбол бяхме първите с подобна инициатива в България – мач за Суперкупата.
 
 
Преди двубоя за Суперкупата ще се проведе приятелски мач между отборите на София Уориърс и Мечките, организиран от НАЛБ.
 
През тази година няма да бъде организиран двубой за състезателите в драфта, тъй като всички желаещи вече получиха своя шанс, като бяха сформирани няколко отбора от състезатели в драфта.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки