Треньорът на Спартак ужасен от стрелбата на своите

Ние имаме ниска успеваемост от всякъде, ядосва се Александър Дяковски

Треньорът на Спартак ужасен от стрелбата на своите
Треньорът на Спартак (Плевен) Александър Дяковски заяви след втората поредна загуба на тима си в Националната баскетболна лига, този път от Ямбол, че тимът му има ужасно ниска успеваемост в стрелбата. 
 
"Гледайки статистиката от мача веднага ми прави впечатление ужасния процент успеваемост в стрелбата. Въпреки, че имаме 83 стрелби към коша, което е не типично много, но е това към което се стремим. С успеваемост от 29 % обаче няма как да се спечели мач.
 
Ние имаме ниска успеваемост от всякъде. Дори и от наказателната линия. Изпълнихме много удари от линията но и от там сме два 63 %. Дадохме голяма преднина на домакините, която в тази зала много трудно може да бъде наваксана. 
 
През първото полувреме въобще не ни се получи играта. Искахме да играем по-бързо, на транзиция, с по-бързи нападения, а се получи точно обратното. Бавни и мудни нападения, които не са в наша полза.
 
Позволихме на Ямбол да направят много точки от бърза атака, а точно това не искахме да става. Втори пореден мач играем катастрофално първо полувреме”, бесен бе Александър Дяковски. 
 
„През второто полувреме променихме играта си. Намалихме разликата и точно в този момент не успяхме да издържим няколко защити да не ни отбележат кош и пропуснахме нашата възможност да променим хода на срещата.
 
Но продължаваме да работим сериозно за да подобрим нещата, на които искаме да заложим най-много в нашите мачове - бързия преход от защита в нападение", допълни наставникът.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки