Антъни Иванов ще тренира в Алабама

Университетът изпратил 11 състезатели на олимпиадата в Рио де Жанейро

Антъни Иванов ще тренира в Алабама
Най-добрият български плувец Антъни Иванов избра да се подготвя и следва в Университета Оубърн, в американския щат Алабама.
 
Той пътува до САЩ, за да разговаря с треньорския екип, да види базата. През декември бронзовият медалист от световното за младежи и осми при мъжете на 200 м бътерфлай ще подпише и договор с “тигрите” от Оубърн. Там ще учи бизнес. После - спортен мениджмънт.
 
Подсигурена му е пълна стипендия. Иванов започва новото начало в спортната си кариера догодина след 20 август и след европейското първенство в Шотландия на голям басейн.
 
Състезателят на Николай Вакареев и Вихрен (Сандански) имаше предложения от няколко американски университета, включително и от „Бръшляновата лига” – Харвард и Станфорд. 
 
Антъни се колебаеше между вузовете на Северна Каролина и Флорида, а на световното първенство в Будапеща го посетиха емисари на Питсбърг.
 
В България на крака му дойде спецът, тренирал в ранните му години детрониралия Майкъл Фелпс на 100 м бътерфлай в Рио сингапурец Джоузеф Скулинг - Серхио Лопес. Самият наставник също е олимпийски медалист (Сеул’88) и е работил още с героя от световното първенство за мъже и жени в Будапеща Каелеб Дресъл (САЩ).
 
Иначе с тима от Алабама, стягащ яка селекция, се е подготвял бразилската фурия Сезар Сиело в силните му години на най-бърз плувец на планетата.
 
Старши треньор на тима в Оубърн е Брет Хоук, а помощник му е Тейлър Макгил. На последните олимпийски игри в Рио през 2016 г. университетът имаше единадесет плувци от различни нации.
 
Антъни Иванов, който се прибира днес от САЩ, пропуска турнира “Спринт”в Пловдив този уикенд. Той обаче ще участва на държавния шампионат през декември.

 

Българин е европейски шампион по културизъм

Йоан Драганов донесе титла на страната ни в категория до 90 килограма

България с 11 медала на Европейската купа по художествена гимнастика

Вижте подробности

Два бронза за Дара Малинова от Европейската купа в Баку

Вижте подробности

Българин с два златни медала от международен турнир по скокове във вода

Вижте подробности

Антон Ризов с лошо класиране на Световната купа в Баку

Вижте подробности

Българин с рекордно класиране на Световна купа по спортно катерене

Вижте подробности

Йоана Илиева започва с алжирка в Гран при по сабя в Сеул

Вижте подробности

Злато и бронз за ансамбъла в Баку

Отлично представяне на момичетата ни в Азербайджан

Стилияна Николова с титла от многобоя на Европейската купа (ВИДЕО)

Боряна Калейн завърши на четвърто място в Баку

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки