Хаджисотиров: Доказахме, че не сме непостоянни

В Рилски има отборна химия, допълни Травис Тейлър

Хаджисотиров: Доказахме, че не сме непостоянни
Рилски спортист извоюва своята шеста победа в мъжката НБЛ, след като се справи с ботевградския Балкан след 86:71.
 
Наставникът Людмил Хаджисотиров пък използва случая да напомни, че това е 10-а поредна победа за тима му, с което неговите момчета опровергават прогнозите, че са непостоянни. Самоковци поведоха още в първата четвърт и нито за момент не изпуснаха водачеството.
 
„Със сигурност имаше умора, защото пътувахме 12 часа до Тирана и след това още 9 обратно. Имахме два мача за три дни. Момчетата стиснаха зъби и бяха изключително мотивирани. Когато успееш да лимитираш Балкан до 71 точки, е логично да победиш. Имаме още потенциал и резерви в играта, които ще се реализират във времето.
 
Имаме тежка програма. Във вторник играем с Блокотехна, който е доста сериозен отбор, след това играем и с Лукойл. Преди мача имаше прогнози и анализи, че сме играли непостоянно. Това ни е десета поредна победа, което се случва за първи път в историята ни”, обясни Людмил Хаджисотиров.
 
Старши-треньорът на Рилски спортист посочи, че в отбора играят много български баскетболисти.
 
„Никога не сме имали толкова голямо българско ядро. Задържахме Данчо Бозов, Златин Георгиев, Денислав Вутев, Самуел Франсис и Дарин Иванов. Имаме младо момче – Мирослав Васов. Привлякохме Мартин Маринов и Димитър Маринчешки.
 
Подписахме с трима американци, от които сме много доволни, защото са добри хора и играчи. За съжаление, Денислав Вутев се контузи и трябваше да вземем Евън Раванел, който също много ни помага”, каза още спецът.
 
„Поздравявам моя отбор, играхме добре. Надявам се да сме здрави и с всеки мач да се подобряваме. Срещу Лукойл със сигурност ще излезем за победа. Надявам се да сме готови и да стане хубав баскетбол“, завърши Хаджисотиров.
 
Най-резултатният играч за самоковци Травис Тейлър пък отдаде победата на отборната химия. 
 
„Труден мач. Имаше много добри отигравания на Балкан, които играят добър баскетбол. Радвам се обаче, че в нашия тим има отборна химия и съм на мнение, че ако искаш да играеш добър баскетбол, трябва отборът да е сплотен и единен, какъвто е нашият", заяви Тейлър.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки