Младите наставници на ЦСКА не се доказаха

През новия век "червените" са водени от петима млади треньори, които преди това са били част от клуба

Младите наставници на ЦСКА не се доказаха

През новия век ЦСКА е бил воден от петима млади треньори, които преди това са били част от клуба. Всички те поемат отбора на не повече от 40 години - Сашо Станков, Адалберт Зафиров, Милен Радуканов, Галин Иванов и Христо Янев. Нито един от тях обаче не направи прогрес в кариерата си. Прекрасно е ЦСКА да бъде воден от свой кадър, но нека да видим какви са резултатите на тези, които получиха шанс през новия век...

 

Най-актуалният пример е Радуканов, който преди дни изпадна от елита с Пирин. На него се възлагаха големи надежди, но всичко се оказа много шум за нищо. Той поема ЦСКА през октомври 2010 г. (на 37 г.), бие Левски с 3:1 на "Герена", в края на същия сезон вдига купата, а после и суперкупата на страната. Задържа се точно година на "Армията", а оттогава - нищо и половина. Води Ботев Пд в Б група, но клубът не е доволен от него и го освобождава преди края на сезона. През пролетта на 2013 г. се завръща за кратко в ЦСКА, макар и в доста тежка ситуация - в двата най-важни мача прави 0:0 с Лудогорец на "Армията" и губи вечното дерби с Левски. После получава шанс в Славия (2013-2014 г.), но не се запомня с нищо и е освободен. С Пирин историята вече е ясна. Наслушахме се на обяснения и оправдания.

 

Първият млад червен кадър, който получава шанс да води отбора през новия век е Сашо Станков. През 90-те той работи като треньор в школата на ЦСКА, после се "закача" за Спас Джевизов и му е асистент в Хасково, Кипър и на "Армията" преди да го наследи начело на ЦСКА през април 2000 г. Тогава Станков е едва на 35 г. И се справя нелошо, но губи вечното дерби с Кървавия гол на Гонзо, макар че ЦСКА надиграва Левски на "Герена". Води за кратко тима през зимата на 2000 срещу 2001 г. и през есента на 2003 г. Тези му престои обаче са провал. След това кариерата му така и не са развива възходящо и сега от доста време е без отбор.

 

Адалберт Зафиров пък прави може би най-слабата треньорска кариера след "Армията". Той води отбора за кратко през есента на 2009 г., когато е на 40 г. След това се проваля в Калиакра (2011), Черно море (2012) и Ботев Bp (2015). В нито един от тези клубове не се задържа повече от няколко месеца.

 

За кратко, през пролетта на 2015 година, червените бяха водени и от Галин Иванов, но той бе начело на отбора в много сложна ситуация и очаквано не успя да направи нищо. И неговата кариера след това не се разви възходящо и от доста време е помощник в дублиращия тим на Лудогорец.

 

Христо Янев, подобно на Радуканов, също даде висока заявка, след като спечели с ЦСКА Купата на България през 2016 г. Но само година по-късно изпадна с Нефтохимик.

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки