Обидно е ЦСКА да се мъчи без нападател

Тасио засега е единствената адекватна алтернатива напред, Стойчо Младенов чака Платини като месия

Обидно е ЦСКА да се мъчи без нападател
Лесният успех над сглобява­щия се отбор от Ботев (Вра­ца) не може да бъде показателен нито за класата, нито дори за моментната форма на ЦСКА. Това беше идеална контролна среща, в която Стой­чо Младенов имаше възможност да види тима с някои от нови­те попълнения, без да се притеснява, че някои експерименти могат да му струват скъпо. Дори това 3:0 обаче показа някои неща, които е задъл­жително да бъдат ко­ригирани в следва­щите срещи.
 
На първо място е обидно за всички „червените" фенове отборът да играе без типичен централен нападател. Дори и при липсата на карто­тека на Мишел Пла­тини и очевидното недоверие към качес­твата на Станко Йовчев е необяснимо, че Тасио може да остане на пейката, а Абел Анисе да бъде изти­кан най-отпред, от което загубата е двойна - мадагаскарецът не е типичен реализатор, а и с изо­лирането му се губи приносът му на позицията зад нападателя.
 
Няма никакъв сми­съл ЦСКА да се опи­тва да играе с остри флангови играчи, чиито центрирания увисват безадресно в наказателното поле на съперника. Затова първото полувреме в събота срещу Ботев (Bp) бе пропиляно. В него отборът създа­ваше положения с ле­кота и ги пропускаше с голяма незаинтере­сованост. Разбира се, това се дължеше и на психическата затоморзеност и несигур­ност при играчите, но с подобни ходове няма как да им бъде вдъхнато доверие.
 
След влизането на Тасио след почивката пъзелът се нареди до голяма степен. Кол­кото и да изглежда тромав бразилецът и видимо да не е в най-добрата си форма, участието му до картотекирането на Ми­шел Платини е за­дължително, за да има респект против­никовата защита.
 
До края на есенния полусезон има още много време, но оби­граването на „армей­ците" в движение не обещава много поло­жителни емоции пре­ди Коледа. Стойчо Младенов още не е имал възможност да види в официален мач всичките си нови футболисти, а вече заяви, че мисли за зимната селекция и попълненията, които биха подсилили ти­ма. Това е леко притеснително при струпването на тол­кова нови лица на „Армията", които още не са опознати дори от публиката. Явно някои от тях въобще няма да се появят под светлина­та на прожекторите...
 
Още преди старта на първенството бе известно, че ЦСКА е добре в защита и ще страда много в напа­дение. До този мо­мент обаче не се виждат добри реше­ния на спортно-тех­ническия щаб за ата­ката. Започна се с не­възможността да бъ­де интегриран в от­бора Килиан Шеридън, мина се през бе­зумния експеримент със Станко Йовчев, за да се продължи с преквалифицирането на Абел Анисе. Всички тези опити не са­мо не могат да нап­равят отбора по-си­лен, но и го поставят в затруднено положе­ние дори срещу скромни съперници у нас.

Стойчо Младе­нов на глас заяви, че чака Мишел Платини като месията. Какво обаче ще стане, ако бразилецът не бъде уреден още дълго време или ако не е в добра форма, което е почти сигурно заради принудителната му почивка? Значи ли това, че тогава на „Армията" ще започ­нат да мечтаят за но­вия стрелец, който ще дойде през зима­та?

При всички поло­жения е обидно ЦСКА да се мъчи в първенството без на­падател. Още по-необяснимо е, че то­ва се случи в мач сре­щу абсолютния аут­сайдер Ботев (Bp). Феновете с право се чудят, ако в дома­кинството с послед­ния в класирането Младенов и екипа му не пускат таран, как ли ще изглеждат при гостуването на шам­пионите от Лудогорец. Но това е нещо, което ще разберем само след пет дни. 

Христо Бонински, "Меридиан мач"
Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки