ММС ще организира Европейската седмица на спорта за четвърта поредна година

Инициативата е на Европейската комисия за насърчаване на заниманията със спорт и двигателната активност сред населението в Европа

ММС ще организира Европейската седмица на спорта за четвърта поредна година

Министерството на младежта и спорта ще организира за четвърта поредна година Европейска седмица на спорта в България, която ще се проведе от 23 до 30 септември.

Официалното откриване на кампанията ще се състои на 23 септември от 10,30 ч. на Лятната сцена в Борисовата градина в София, където жителите и гостите на града ще имат възможността да се включат в организираните от ММС събития.

За първи път тази година стартира и инициативата #BeActive Night, която в България ще се проведе от 19 часа на 29 септември пред Националния дворец на културата.

Посланици на Европейската седмица на спорта и през тази година са някои от най-известните и успели български спортисти, заедно с талантливи млади състезатели, спортисти с увреждания, както и известни личности от шоубизнеса.

Това са световните шампионки от националния ансамбъл по художествена гимнастика, както и индивидуалната състезателка Невяна Владинова, европейските шампионки по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви, паралимпиецът и двукратен сребърен медалист от европейки първенства за хора с увреждания Денислав Коджабашев, който е и национал при хората без увреждания, вицепрезидентът на българската федерация по волейбол и един от най-обичани български спортисти Любо Ганев, шампионите ни в бокса Даниел Асенов и Станимира Петрова, лекоатлетката Габриела Петрова, най-голямата ни надежда в плуването Антъни Иванов, телевизионните водещи Ники Кънчев и Део и актьорът Тончо Токмакчиев.

Всички те ще се включат в събитията през тази една седмица и ще промотират ползите от активния начин на живот и спорта.

Европейската седмица на спорта е инициатива на Европейската комисия за насърчаване на заниманията със спорт и двигателната активност сред населението в Европа.

Целта е да се увеличи броят на физически активните граждани, защото спортът повишава качеството на живот, подобрява здравето, намалява икономическите разходи на домакинствата и носи послание за толерантност. Проектът е съфинансиран по Програма Еразъм + на Европейския съюз.

Ивет Лалова показа бебето (ВИДЕО)

Родната лекоатлетка бе изписана от болницата

Черно море призовава феновете си да се включат в благотворителна инициатива

За Великден, вижте какво пишат „моряците“

ПРЕКРАСНО! Ивет Лалова стана майка

Роди се Тиаго Колио

Щастливият Стоичков обяви, че ще става дядо за втори път

Малката му дъщеря Христина е бременна, а бебето ще се появи на бял свят през октомври

Скандал с изнасилване разтърси Висшата лига!

Двама футболисти са задържани от полицията

ЦСКА отбеляза Деня на Земята

„Благодарим на всички, които се включиха в нашата кампания и върнаха дрехи за рециклиране“

Райс защити половинката си, тя изтри всичко от мрежата

„Жена ми е любовта на моя живот и за мен няма начин тя да стане по-добра"

Каранга на парти преди Арда – ЦСКА

Вижте подробности

Григор преодоля страховете си и изкара книжка за яки мотори

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки