Балкан загуби, но продължава в групите на ФИБА Къп

Микейл Хопкинс отбеляза 18 точки за успеха

Балкан загуби, но продължава в групите на ФИБА Къп

Балкан ще играе в груповата фаза на ФИБА Къп за втора поредна година, след като отстрани холандския Ден Бош. „Зелените" загубиха реванша в Ботевград с 66:68, но бяха спечелили с 86:76 първия мач и продължават участието си в турнира.

 

Балкан попада в група B, където ще има за съперници Цмоки Минск, АЕК Ларнака и Белфиус Монс. Ден Бош също има добри шансове за груповата фаза, тъй като може да се класира като един от трите „щастливи губещи“ отбори.

 

Двубоят започна с пет безответни точки на домакините. Ден Бош обаче бързо стигна до обрат - 7:8. По-малко от три минути след началото Небойша Видич бе принуден да смени Брандън Браун. Гардът получи две лични нарушения и седна на пейката за сметка на Венцислав Петков, койт имаше проблеми с петата в дните преди срещата. Последваха оспорвани минути, а първата част завърши при равенство - 16:16.
 
Във втория период мачът също бе много равностоен. Балкан поддържаше аванс от няколко точки, но не успя да се откъсне с по-сериозна разлика и на почивката водеше с 34:31.
 
Второто полувреме започна по кошмарен начин за „зелените“. Те допуснаха серия от 2:15 за пет минути, с която Ден Бош заличи напълно преднината на българския тим от първия мач. Балкан започна да влиза в ритъм и се доближи само на 3 точки от своя съперник, но преди решителната четвърт холандският тим водеше с 49:54. В края на третата част Димитър Димитров получи удар в ръката, след като баскетболист на Ден Бош падна върху него, но през последната част крилото отново се завърна в игра.
 
Балкан стопи изоставането си само на точка малко след началото на заключителния период, но съперникът им отново дръпна с 8. Драмата продължи до последно, но домакините удържаха разликата под 10 точки и си осигуриха място в групите на турнира.
 
Микейл Хопкинс отбеляза 18 точки за успеха, 17 има Димитър Димитров.
 
Най-резултатен за Ден Бош бе Джонатан Уилямс с 21 точки.
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки