Везенков: Попивам всяка дума на Дейвид Блат

В Гърция не се чувствам като чужденец, допълни българинът

Везенков: Попивам всяка дума на Дейвид Блат
Крилото на националния ни отбор и Олимпиакос Александър Везенков говори за сайта на Евролигата. Ден преди старта на клубната надпревара той сподели какви са очакванията му за новия сезон и впечатленията от треньора на червено-белите Дейвид Блат.
 
"За първи път в кариерата си съм в Атина, но познавам културата в Гърция от престоя си в Арис. Щастлив съм, че се върнах в Гърция. Обичам Атина. Слънчево е и е близо до морето, което ми харесва.
 
Предполагам, че феновете очакват един различен Олимпиакос, с нов треньор като Дейвид Блат и нови играчи. Той наистина ни учи на нови неща. Всяка негова дума има смисъл и попивам всичко. Всяко негово действие по време на тренировка идва, за да ни помогне да се развием.
 
Имаме предимство - ядро от гръцки играчи, които са заедно отдавна и ни помагат да свикнем с философията на клуба. В Гърция не се чувствам като чужденец", споделя Везенков.
 
Той посочи няколко клуба, сред които и Барселона, като претенденти за титлата.
 
"Фаворити си остават Фенербахче, ЦСКА Москва, Реал Мадрид, не изключвам и Макаби, Барселона и Анадолу Ефес. Панатинайкос също има силен отбор. Ще бъде наистина интересно и оспорвано.
 
Първият ни мач е срещу Химки, който е много добър отбор. Ще бъде тежък двубой, но все още имаме време да се подготвим напълно", каза още българинът. Везенков и компания гостуват в Москва в петък от 20:00 часа. Срещу тях ще се изправи още един български национал - Дий Бост.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки