Четирима футболисти от марокански произход може да излязат за Норвегия срещу България

Във вчерашния мач със Словения и четиримата са започнали като титуляри

Четирима футболисти от марокански произход може да излязат за Норвегия срещу България

Четирима мароканци играят едновременно за националния отбор на Норвегия, което е любопитен факт, на фона на едва 6000 души с произход от тази страна в скандинавското кралство. Популярният норвежки вестник "Верденс Ганг" направи интересен разрез на националния тим, който се събра за мачовете от турнира Лига на Нациите срещу Словения и България в група 3 на Лига С.

Изданието посочва, че в мача със Словения вчера за първи път и четиримата са започнали като титуляри.

Омар Елабделауи (Олимпиакос Пирея) започна като краен защитник, Хайтам Алеесами (Палермо, Италия) на другия фланг, халфът Мохамед Елюнуси (Саутхямптън, Англия) на левия край на полузащитата, а братовчед му Тарик застана на върха на атаката.

Самите те определят като ключов фактор за успеха си своя манталитет, както и наследените качества от родителите си. Нищо чудно четиримата да излязат заедно и срещу България във вторник. И това не би трябвало да се приема като изненада, предвид първенствата, в които се доказват.

"Хубаво е, че сме заедно, защото и като произход сме от Северно Мароко, от една и съща област. Радваме се, че играем заедно. Момчетата работиха много усърдно, за да стигнат до тук, до националния отбор на страната. Не беше никак лесно и просто. Ние дойдохме в Норвегия с една чанта багаж и сега се наслаждаваме на постигнатото. Много съм горд, че и четиримата сме от един и същи регион, коментира интересният казус Тарик Елюнуси, който иначе играе за АИК (Стокхолм).

Вестникът посочва, че четиримата могат да си говорят и без да използват норвежки език. Алесами и Еладелауи са родени в Норвегия от марокански родители, докато братовчедите Елюнуси са родени в северния марокански град Ал Хосейма. Първо се преселва семейството на Мохамед в град Йостфолд, следвано от това на Тарик.

"Да излезем заедно на терена беше наистина специален момент, защото ние сме близки приятени и в живота. Нямаме тайни от другите съотборници, когато си говорим на арабски, защото ние се чувстваме играчи на Норвегия, коментира бранителят Омар Елабделауи.

"Ако има някаква тайна защо сме тук в националния отбор, това е защото работихме упорито. Наследили сме го от родителите си. Как си представяте, че ще успеят хора, които идват в съвсем нова среда- само с много работа. Нищо не ни е дадено даром, трябва да се бориш и да си сграбчиш шанса, казва пък Хайтам Алеесами.

Черно море призовава феновете си да се включат в благотворителна инициатива

За Великден, вижте какво пишат „моряците“

ПРЕКРАСНО! Ивет Лалова стана майка

Роди се Тиаго Колио

Щастливият Стоичков обяви, че ще става дядо за втори път

Малката му дъщеря Христина е бременна, а бебето ще се появи на бял свят през октомври

Скандал с изнасилване разтърси Висшата лига!

Двама футболисти са задържани от полицията

ЦСКА отбеляза Деня на Земята

„Благодарим на всички, които се включиха в нашата кампания и върнаха дрехи за рециклиране“

Райс защити половинката си, тя изтри всичко от мрежата

„Жена ми е любовта на моя живот и за мен няма начин тя да стане по-добра"

Каранга на парти преди Арда – ЦСКА

Вижте подробности

Григор преодоля страховете си и изкара книжка за яки мотори

Вижте подробности

Авто-мото изложбата "Ние сме България" се провежда този уикенд край Варна (СНИМКИ)

Събитието представлява вълнуващо изложение на автомобили, брандирани със символите и цветовете на България

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки