Оксер предложи лагер на талант от Черноморец

Tалантът от школата на Черноморец (Бургас) Денислав Минчев беше харесан от френските клубове по време на едномесечния му престой във Франция

Оксер предложи лагер на талант от Черноморец

Tалантът от школата на Черноморец (Бургас) Денислав Минчев беше харесан от френските клубове по време на едномесечния му престой във Франция. 12-годишното момче тренира по една седмица последователно в академиите на Сошо, Оксер, Льо Ман и Мец благодарение на мениджърската агенция Скаутинг тийм.

Отзивите за Денислав са много добри. Това е първи път, в който той напуска страната и семейството си, така че пътуването беше повече с цел да натрупа просто опит във футбола във Франция. Момчето показа голяма зрялост. Той е изключително общителен и той не притеснява да комуникира с другите момчета въпреки езиковата бариера, обясни мениджърът Антъни Раво от компанията Скаутинг тийм.

Денислав вече е набелязан от Оксер, който иска да го види отново през зимата на 2013-а година. Момчето игра в една контрола за връстниците си от Оксер и изработи две попадения срещу парижкия клуб Бретини сюр Орн. Оксер определи играча като естествен плеймейкър и те биха искали да го видят да се развива в тази позиция, смята още мениджърът. Иначе в Черноморец 12-годишният Денислав играе като десен халф.

"Много съм доволен от престоя ми и в четирите клуба, защото видях разликата между нашите тренировки и техните. За мене това беше чудесно преживяване, казва пък тийнейджърът. 

Денислав впечатлил французите с лесната си адаптация към различния тип тренировки, а също така и бързото приемане на тренировките и указанията. Визията за играта, комбинацията с едно докосване и движението му по терена също били отчетени като качества, които той трябва да развива. Отбелязани са и пропуските в досегашното му развитие- типичното за българските деца тактическо изоставане, както и по-ниското ниво на физика и някои технически пропуски. 

Два от клубовете - Мец и Сошо, вече изявиха желание да пристигнат в България и да гледат и други български таланти. Вероятно те ще пристигнат по-късно тази есен, а Льо Ман ще изпрати човек от своята школа през пролетта на 2013-а година. Всички те обаче ще следят и самият Денислав как ще се развива в следващите 12 месеца. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки